Kroketi od krumpira s mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kroketi od krumpira s mljevenim mesom
Kroketi od krumpira s mljevenim mesom by Shutterstock Shutterstock
Ovi hrskavi kroketi napravljeni su od pirea prženog krumpira i punjeni mljevenim mesom. Možete ih poslužiti uz umak ili prilog po želji.

Sastojci

Broj porcija
4

Krumpir

500 gkrumpira
45 gsira cheddar
½ žličicesoli
½ žličicepapra
½ žličicečešnjaka u prahu

Pljeskavice

400 gmljevene junetine
½ žličicesoli
½ žličicepapra
½ žličicečešnjaka u prahu

Kroketi

4 kriškemozzarelle
75 gbrašna
2jaje
100 gkrušnih mrvica

Priprema

Krumpir

1 Pripremite krumpir

Svaki krumpir izrežite na 8 dijelova.Pržite krumpir dok ne postane lijep i zlatan, ali ne presuh.Prženi krumpir stavite u posudu, a zatim ga zgnječite gnječalicom dok ne postane glatko.Dodajte začine i nasjeckani sir cheddar. Pomiješajte pa stavite sa strane.

Pljeskavice

2 Pripremite pljeskavice

Pomiješajte mljevenu govedinu sa začinima.Podijelite na 4 dijela, a zatim napravite goveđu pljeskavicu.Pržite goveđe pljeskavice dok obje strane ne postanu blago smeđe.Nakon što su goveđe pljeskavice pečene, odložite ih na rešetku za hlađenje kako biste uklonili višak ulja.


Kroketi

3 Oblikujte krokete

Pire krumpir podijelite na 4 dijela. Poravnajte na ½ cm debljine. Na krumpir stavite goveđu pljeskavicu i krišku mozzarelle. Zatim zamotajte u krumpir i oblikujte kroket. Uvaljajte krokete u brašno zatim u jaja i krušne mrvice. Na tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Krokete pržite dok ne postanu lijepi i zlatni. Nakon što su kroketi pečeni, upijte višak masnoće kuhinjskim papirom. Poslužite uz umak po želji i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi