Deserti

Čokoladni, voćni, niskokalorični, zasitni, bogati, zdravi, osvježavajući, vrući, ledeni, prženi... Imamo ih sve!

Deserti
Najbolje cimet rolice
(18)
2h 25min

Donosimo recept od kojeg će vam cijela kuća mirisati na cimet. Za pripremu ovih mirisnih, mekanih i slasnih cimet rolica trebat će vam ipak nešto više vremena. Toplo tijesto, nadjev od cimeta i preljev od krem sira dobitna su kombinacija za nadolazeće hladne dane.

Čudo od čokolade
(17)
30min

Čokoladni kolač od biskvita i kreme, odnosno ganachea koji ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Napravite ga dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći da se ganache stegne.

Šnenokle
(17)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Cheesecake s bundevom
(16)
1h 10min

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka.

Makovnjača i orahnjača
(16)
4h

Makovnjača i orahnjača, u nekim dijelovima Hrvatske orehnjača, godinama su omiljeni kolači u obiteljima čiji se recepti prenose iz generacije na generaciju. Najčešće se radi za blagdane, a mi vam u nastavku donosimo recept s kojim nećete pogriješiti.

Sacher torta
(16)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Raffaello kuglice s jagodama
(16)
30min

Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda. S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.

Pekmez od šljiva
(15)
5h

Pekmez od šljiva jedan je od klasika među zimnicama, a mi vam donosimo recept kako da ga pripremite. Pekmez od šljiva priprema se u omjeru 5 kg šljiva i otprilike 1 kg šećera, no šećer možete zamijeniti smeđim šećerom ili stevijom. Gotov pekmez možete jesti na žlicu, ali možete ga i dodati u kolače, koristiti kao nadjev palačinkama, buhtlama ili kiflicama.

Gin&Tonic cheesecake
(15)
35min

Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće.

Pita od borovnica
(15)
2h 20min

Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa borovnica kombinacija su u ovoj piti. S ukrašavanjem se možete poigrati, pa tako gornja kora može biti kružnog oblika, mrvičasta ili čak i bez nje. Mi smo se odlučili tijesto narezati na trakice i unakrsno ju ukrasiti.

Brze fritule s jogurtom
(14)
20min

S praškom za pecivo i jogurtom, ovo su fritule koje su gotove u tren oka i uz to ispadaju savršeno okrugle.

Panna cotta
(14)
40min

Jednostavna talijanska slastica koja u doslovnom prijevodu znači kuhana krema. Strukturom slična pudingu, kremasta panna cotta je poprilično neutralnog okusa, ali se zato odlično slaže s voćem i voćnim preljevima.

Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Kremšnite
(13)
1h 30min

Svi koji su probali oduševljeni su ovim kremšnitama. Ono što ih razlikuje od većine ostalih recepata je puno više mlijeka u odnosu na brašno i jaja, zbog toga se dobije velika količina i jako su mekane, prozračne, a opet se mogu lijepo rezati.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Pita od jabuka
(13)
50min

Ovo je pravi starinski recept za neodoljivu pitu od jabuka koja se topi u ustima i miriše na djetinjstvo. Ispunite si kuću mirisom cimeta koji, uz sočne jabuke i prhko tijesto, zove na bezbrižno druženje uz šalicu čaja ili kave. Ova je pita toliko divna i svestrana da ju možete jesti samu, a možete ju poslužiti i uz kuglu sladoleda od vanilije.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(13)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Non plus ultra
(12)
2h

Hrskavi i prhki keksići s maslacem peku se zajedno sa šaumom, te se nakon pečenja lijepe marmeladom. Mi imamo recept uz koji uvijek uspiju.

Cheesecake koji uspije svima
(12)
1h 20min

Ima ih sto vrsta, a ovo je najobičniji. Uz par trikova će ispasti savršen. Ne trebate trošiti novac na skupi krem sir jer ovdje ide onaj obični svježi. Uz svega par sastojaka dobit ćete super cheesecake.

Čokoladni tart
(12)
50min

Ovaj jednostavni čokoladni tart odličan je izbor za dane kad se zaželite nečeg slatkog, kremastog i čokoladnog, čak i za one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji. Tart po želji možete ukrasiti jagodama, malinama ili drugim bobičastim voćem.

Index kuhinja

Ovo je sve što trebate znati o kuhanju suhog graha

Ovo je sve što trebate znati o kuhanju suhog graha

KADA jednom naučite kako pravilno skuhati suhi grah, nećete više kupovati konzerve.
Zaboravljeni recepti: Nekad su se ovakve karamele kupovale umotane u bijeli papir

Zaboravljeni recepti: Nekad su se ovakve karamele kupovale umotane u bijeli papir

VANJA VUKADINOVIĆ ima novi zaboravljeni recept. Ovog puta to su karamele od kave.
Ova riba se ne čisti i za jelo je spremna za dvije minute

Ova riba se ne čisti i za jelo je spremna za dvije minute

U RIBARNICI smo našli gavune. Kilogram košta 80 kuna.