Deserti

Čokoladni, voćni, niskokalorični, zasitni, bogati, zdravi, osvježavajući, vrući, ledeni, prženi... Imamo ih sve!

Deserti
Sacher torta
(20)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Šnenokle
(18)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(16)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Gin&Tonic cheesecake
(16)
35min

Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće.

Pekmez od šljiva
(16)
5h

Pekmez od šljiva jedan je od klasika među zimnicama, a mi vam donosimo recept kako da ga pripremite. Pekmez od šljiva priprema se u omjeru 5 kg šljiva i otprilike 1 kg šećera, no šećer možete zamijeniti smeđim šećerom ili stevijom. Gotov pekmez možete jesti na žlicu, ali možete ga i dodati u kolače, koristiti kao nadjev palačinkama, buhtlama ili kiflicama.

Pita od borovnica
(16)
2h 20min

Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa borovnica kombinacija su u ovoj piti. S ukrašavanjem se možete poigrati, pa tako gornja kora može biti kružnog oblika, mrvičasta ili čak i bez nje. Mi smo se odlučili tijesto narezati na trakice i unakrsno ju ukrasiti.

Cheesecake s bundevom
(16)
1h 10min

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka.

Francuska torta od jabuka
(15)
1h 15min

Svakako isprobajte ovu tortu od jabuka. Tijesto je jednostavno za napraviti i nije pretjerano slatko, korica se lijepo i hrskavo zapeče, a jabuke se savršeno ispeku.

Kremšnite
(14)
1h 30min

Svi koji su probali oduševljeni su ovim kremšnitama. Ono što ih razlikuje od većine ostalih recepata je puno više mlijeka u odnosu na brašno i jaja, zbog toga se dobije velika količina i jako su mekane, prozračne, a opet se mogu lijepo rezati.

Cheesecake koji uspije svima
(14)
1h 20min

Ima ih sto vrsta, a ovo je najobičniji. Uz par trikova će ispasti savršen. Ne trebate trošiti novac na skupi krem sir jer ovdje ide onaj obični svježi. Uz svega par sastojaka dobit ćete super cheesecake.

Panna cotta
(14)
40min

Jednostavna talijanska slastica koja u doslovnom prijevodu znači kuhana krema. Strukturom slična pudingu, kremasta panna cotta je poprilično neutralnog okusa, ali se zato odlično slaže s voćem i voćnim preljevima.

Međimurska gibanica
(14)
1h 20min

Međimurska gibanica jedno je od najpoznatijih jela sjeverne Hrvatske. Gibanica se sastoji od slojeva vučenog tijesta i čak 4 različita nadjeva koji daju sočnost ovome jelu odnosno spaja okuse - maka, sira, oraha i jabuka.

Palačinke s Nutellom
(14)
20min

Klasične, meke i ukusne palačinke uvijek su dobra ideja, a uz ovaj odličan i vrlo jednostavan recept, baš će uvijek uspjeti. Najbolje od svega - sve sastojke imate u kuhinji.

Sladoled od malina
(13)
15min

Jednostavan i zdrav, a ukusan! U ovim sladoledima na štapiću uživat će djeca, ali i odrasli i to bez grižnje savjesti. Treba vam samo 3 sastojka i mrvica strpljenja da se sladoled ohladi.

Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Čokoladni tart bez brašna
(13)
35min

Zbog dijabetesa sam odlučila promjeniti prehranu i tako je nastalo mnogo recepata koje dijelim na blogu "Hrana bez grijeha" . Čokoladni tart ne sadrži brašno, vrlo je jednostavan i zdrav.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Francuski kolač s jabukama
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept u kojem je glavna namirnica jabuka, a nije pita ni štrudl od jabuka. Potrebno je oguliti i tanko narezati jabuke te ih pomiješati s ostalim sastojcima i izliti u kalup. Rezultat je sočan, mekan i osvježavajući kolač.

Non plus ultra
(12)
2h

Hrskavi i prhki keksići s maslacem peku se zajedno sa šaumom, te se nakon pečenja lijepe marmeladom. Mi imamo recept uz koji uvijek uspiju.

Tiramisu od jagoda i kokosa
(12)
30min

Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.

Index kuhinja

Na Burger Festivalu možete probati i viralni hit o kojem se ne prestaje pričati

Na Burger Festivalu možete probati i viralni hit o kojem se ne prestaje pričati

ZAGREBAČKI Burger Festival krenuo je u četvrtak, a traje sve do 20. listopada i održava se na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ove godine sudjeluje ukupno 13 kućica s odličnim burgerima, ali i jedna s viralnom slasticom o kojoj se ove godine nije prestajalo pričati.
UN objavio tekst o Baranjskom kulenu i njegovim proizvođačima

UN objavio tekst o Baranjskom kulenu i njegovim proizvođačima

NA STRANICAMA Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda objavljen je tekst Iz Baranje u svijet, u kojemu se predstavljaju Baranjski kulen, proizvođači kulena u Baranji te aktivnosti vezane uz ovaj regionalni gastro simbol.
Čitateljica podijelila recept za prejednostavne kolačiće s jabukama, ovdje je

Čitateljica podijelila recept za prejednostavne kolačiće s jabukama, ovdje je

JABUKE su sada u sezoni i skoro svaki vikend radimo neki kolač s njima, od pita do savijača, a danas je red došao na nešto malo drugačije. Riječ je o kolačićima s jabukama koji su prikupili stotinu lajkova na Fejsu - jer, tko ne voli jabuke?