Deserti

Čokoladni, voćni, niskokalorični, zasitni, bogati, zdravi, osvježavajući, vrući, ledeni, prženi... Imamo ih sve!

Deserti
Najbolje cimet rolice
(18)
2h 25min

Donosimo recept od kojeg će vam cijela kuća mirisati na cimet. Za pripremu ovih mirisnih, mekanih i slasnih cimet rolica trebat će vam ipak nešto više vremena. Toplo tijesto, nadjev od cimeta i preljev od krem sira dobitna su kombinacija za nadolazeće hladne dane.

Čudo od čokolade
(17)
30min

Čokoladni kolač od biskvita i kreme, odnosno ganachea koji ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Napravite ga dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći da se ganache stegne.

Šnenokle
(17)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Cheesecake s bundevom
(16)
1h 10min

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka.

Sacher torta
(16)
2h

Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.

Raffaello kuglice s jagodama
(16)
30min

Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda. S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.

Makovnjača i orahnjača
(16)
4h

Makovnjača i orahnjača, u nekim dijelovima Hrvatske orehnjača, godinama su omiljeni kolači u obiteljima čiji se recepti prenose iz generacije na generaciju. Najčešće se radi za blagdane, a mi vam u nastavku donosimo recept s kojim nećete pogriješiti.

Pekmez od šljiva
(15)
5h

Pekmez od šljiva jedan je od klasika među zimnicama, a mi vam donosimo recept kako da ga pripremite. Pekmez od šljiva priprema se u omjeru 5 kg šljiva i otprilike 1 kg šećera, no šećer možete zamijeniti smeđim šećerom ili stevijom. Gotov pekmez možete jesti na žlicu, ali možete ga i dodati u kolače, koristiti kao nadjev palačinkama, buhtlama ili kiflicama.

Pita od borovnica
(15)
2h 20min

Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa borovnica kombinacija su u ovoj piti. S ukrašavanjem se možete poigrati, pa tako gornja kora može biti kružnog oblika, mrvičasta ili čak i bez nje. Mi smo se odlučili tijesto narezati na trakice i unakrsno ju ukrasiti.

Gin&Tonic cheesecake
(15)
35min

Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće.

Panna cotta
(14)
40min

Jednostavna talijanska slastica koja u doslovnom prijevodu znači kuhana krema. Strukturom slična pudingu, kremasta panna cotta je poprilično neutralnog okusa, ali se zato odlično slaže s voćem i voćnim preljevima.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(14)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Brze fritule s jogurtom
(14)
20min

S praškom za pecivo i jogurtom, ovo su fritule koje su gotove u tren oka i uz to ispadaju savršeno okrugle.

Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Pita od jabuka
(13)
50min

Ovo je pravi starinski recept za neodoljivu pitu od jabuka koja se topi u ustima i miriše na djetinjstvo. Ispunite si kuću mirisom cimeta koji, uz sočne jabuke i prhko tijesto, zove na bezbrižno druženje uz šalicu čaja ili kave. Ova je pita toliko divna i svestrana da ju možete jesti samu, a možete ju poslužiti i uz kuglu sladoleda od vanilije.

Kremšnite
(13)
1h 30min

Svi koji su probali oduševljeni su ovim kremšnitama. Ono što ih razlikuje od većine ostalih recepata je puno više mlijeka u odnosu na brašno i jaja, zbog toga se dobije velika količina i jako su mekane, prozračne, a opet se mogu lijepo rezati.

Čokoladni tart
(12)
50min

Ovaj jednostavni čokoladni tart odličan je izbor za dane kad se zaželite nečeg slatkog, kremastog i čokoladnog, čak i za one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji. Tart po želji možete ukrasiti jagodama, malinama ili drugim bobičastim voćem.

Jednostavni kolač s malinama
(12)
1h

Za pripremu ovog kolača bit će vam potreban samo blender i okrugli kalup, dok su dva glavna sastojka maline i bademi. Poslužite ovu slasticu uz šalicu kave ili čaja.

Sladoled od malina
(12)
15min

Jednostavan i zdrav, a ukusan! U ovim sladoledima na štapiću uživat će djeca, ali i odrasli i to bez grižnje savjesti. Treba vam samo 3 sastojka i mrvica strpljenja da se sladoled ohladi.

Index kuhinja

Za vikend pobjegnite na Plešivicu na ručak ili samo čašu vina

Za vikend pobjegnite na Plešivicu na ručak ili samo čašu vina

OVO što vidite na fotografiji je pogled s terase restorana Ivančić na Plešivici, a ako ste u Zagrebu za vikend, i vi možete doživjeti takav zalazak sunca.
Nešto slatko četvrtkom: 10 recepata za brze i jeftine kolače

Nešto slatko četvrtkom: 10 recepata za brze i jeftine kolače

JE LI i vam dan prazan kad nemate nešto slatko za prigristi nakon ručka? I nama je isto tako. U nastavku je deset recepata koji nisu strašno komplicirani, a ni skupi.
Je li konzervirano i smrznuto povrće jednako zdravo kao svježe?

Je li konzervirano i smrznuto povrće jednako zdravo kao svježe?

ČINI se da još uvijek postoje kontroverze oko toga je li smrznuto i konzervirano povrće zdravo. Imamo odgovore što odabrati i kada.