Da biste napravili žele, u manjem loncu sjedinite šećer, koru od naranče i vodu. Pustite da zavrije pa kuhajte 10 do 15 minuta dok polovica tekućine ne ispari.
U međuvremenu obložite kvadratni lim od 18 cm prozirnom folijom, a listiće želatine stavite u posudu s hladnom vodom na 5 minuta.
Sirup sklonite s vatre i procijedite kroz sito. Želatinu dobro ocijedite, ubacite u topli sirup i miješajte dok se ne otopi. Dodajte sok od naranče, promiješajte i ulijte u pripremljeni lim.
Ohladite 2 sata ili dok se želatina ne stvrdne.
Kako bi dobili smeđi maslac, stavite ga u tavu sa svjetlijim dnom i zagrijte na srednje jakoj vatri. Cijelo vrijeme miješajte, maslac će se početi lagano pjeniti i dobivati boju, a za otprilike 5 do 8 minuta postat će zlatno smeđe boje. Sklonite s vatre i prebacite u posudu otpornu na toplinu. Pričekajte da se maslac u potpunosti ohladi.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Izmjerite i odvojite 30 ml rastopljenog i ohlađenog smeđeg maslaca, a s ostatkom premažite kalup za muffine s 12 rupa.
U posudu prosijajte šećer i brašno, a zatim umiješajte mljevene bademe i koricu naranče.
Bjelanjke mikserom umutite u lagani i prozračni snijeg pa dodajte u smjesu s brašnom. Dodajte i sol i ohlađeni smeđi maslac te pomiješajte sastojke u gustu smjesu.
Ravnomjerno podijelite smjesu u kalup za muffine i pecite 9 do 12 minuta ili dok keksi ne budu lagano zlatne boje i čvrsti na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohlade u potpunosti.
Kad se žele stegne, izrežite ga pomoću okruglog rezača promjera 4 cm. Izrezani žele pažljivo poslažite na ravnu stranu svakog keksa.
Čokoladu otopite na pari i ostavite 10 do 15 minuta da se ohladi.
Pažljivo prelijte 1 do 2 žličice otopljene čokolade preko vrha svakog želea, prekrivajući i vrh cijelog keksa. Ostavite da se čokolada ohladi i stegne prije posluživanja.