Keksi

Uz ove neodoljive recepte za sve vrste keksa koje vam padnu na pamet, potrebno vam je samo jedno - čaša mlijeka.

Keksi
Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Lidijini keksi
(12)
40min

Keksi po receptu Lidije Vulić-Ćurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Salama od oblatne
(12)
20min

Salame od oblatna svi vole, a iz recepta uvijek možete izbaciti grožđice ili orah. Trebale bi barem 24 sata provesti u hladnjaku ili na hladnom i pogodne su za spremanje u zamrzivač.

Keksi puni čokolade
(11)
30min

Američki keksi s komadićima tamne, mliječne i bijele čokolade uz dodatak karamele i pekan oraha pravo su rješenje kad vam treba nešto slatko.

Keksi sa slanutkom i komadićima čokolade
(10)
20min

Ako imate Tik Tok onda znate da su ovi keksići preplavili društvene mreže. Priprema je gotova za svega 5 minuta, a kao rezultat ćete dobiti mekane veganske keksiće. Po želji maslac od indijskih oraščića zamijenite bademovim ili kikiriki maslacem te dodajte orašaste plodove po želji.

Vanilice
(10)
35min

Vanilice su odličan blagdanski keks koji možete pripremiti nekoliko dana unaprijed. U receptu se kriju samo stari i provjereni okusi naših baka.

Keksi s maslacem od kikirikija
(9)
25min

Ako ste ljubitelj kikiriki maslaca, imamo odličan recept za vas. Hrskavi keksi od kikirikija brzo se pripremaju, a odlično pašu uz kavu, čaj ili čašu mlijeka.

Raffaello kuglice
(9)
30min

Ako volite Raffaello kuglice, ova verzija je po okusu najbliža originalu. U sredinu ide badem, a tu su i bijela čokolada i kokos.

Prhki cvjetići s marmeladom
(8)
28min

Obavezni blagdanski kolačići.

Keksi s tri vrste čokolade
(8)
32min

Ovi su keksi inspirirani američkim keksima s komadićima čokolade, a ispunit će sva vaša osjetila (i očekivanja). Ogromni su, pa možete reći da ste pojeli samo jedan keks, prepuni su čokolade, čak tri vrste, a toliko su sočni da se tope u ustima. Jednostavni su za napraviti, a ispast će vam savršeno baš svaki put.

Zobeni keksi s jagodama i čokoladom
(8)
25min

Donosimo vam slatki recept za koji vam treba samo 5 sastojaka i manje od pola sata za pripremu. Mekani i ukusni zobeni keksi u sebi imaju komadiće jagoda i čokolade.

Linzeri
(8)
1h

Pripremite jednostavne i prhke keksiće bez kojih je blagdanski stol nezamisliv. Nazvani prema austrijskom gradu Linzu, keksi su koji su sasvim slučajno ispali od recepta za tortu. Za još bolji okus u tijesto dodajte koricu limuna, cimet ili mljevene bademe. Keksiće premažite marmeladom po izboru.

Prhke kiflice od 3 sastojka
(8)
1h

Jednostavno, jeftino i brzo.

Keksi koji se ne peku
(7)
20min

Ukusni keksi za koje ne morate paliti pećnicu. Keksi će vam svaki put ispasti savršeni uz sljedeće pravilo: nemojte kuhati smjesu predugo.

Mak vanilice
(6)
40min

Jednostavno, brzo i ukusno - glavne su tri karakteristike ove slastice. Neodoljiva kombinacija maka i vanilije uz koju kap čokolade savršen je izbor slatkiša za predstojeće praznike.

Krašuljci
(6)
42min

Keksići koji pašu uz svaku prigodu. Ukusni, jednostavni, prefini!

Kokos kiflice
PROMO
(5)
42min

Prhke kokos kiflice neizostavne su na blagdanskom stolu, a sad se ne morate brinuti o kalorijama jer imamo recept uz Dr. Oetker Sweet Zero.

Prhki zečići
(5)
1h 13min

Prhki keksi po receptu Stele Erdeg iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Index kuhinja

David Skoko: Plava riba je nešto najzdravije što možete kupiti na ribarnici

David Skoko: Plava riba je nešto najzdravije što možete kupiti na ribarnici

RIBU bismo trebali jesti barem jednom tjedno, a sada, u vrijeme korizme, ljudi najčešće kupuju upravo ribu, i to najviše onu plavu, koja je zdrava i financijski najdostupnija.
Postoji dobar razlog zašto se jaja ne bi smjela prati

Postoji dobar razlog zašto se jaja ne bi smjela prati

JESTE li se ikada zapitali zašto neki ljudi ne peru jaja prije nego što ih stave u hladnjak ili upotrijebe za pripremu hrane, a na tržnicama, kupujete li domaća jaja, često nađete poneku travkicu, malo zamrljanu ljusku ili veće ostatke onog što kokoši proizvode uz jaja? Iako možda na prvi pogled to izgleda čudno ili čak nezdravo, postoji dobar razlog iza ove prakse - očuvanje kvalitete i sigurnosti jaja.
Dominik (23) je vlasnik trenutno jedinog zagrebačkog donut bara, u planu je još jedan

Dominik (23) je vlasnik trenutno jedinog zagrebačkog donut bara, u planu je još jedan

SIGURNO ste već čuli za Crofnu, donut bar u Zagrebu smješten u Ozaljskoj ulici na broju 88. U ponudi imaju krafne raznih okusa, od Buena do Kinder jajeta, a mi smo razgovarali s dečkom koji je sve to osmislio.