Prvo umijesite sve sastojke u glatko tijesto, najbolje rukama da dobijete glatko i mekano tijesto.
Tijesto podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte žlicu kakaa i dobro izmijesite kako bi tijesto dobilo smeđu boju.
Zatim od tijesta oblikujte dvije loptice, jednu svijetlu i jednu tamnu.
Nikada ne stavljam tijesto u hladnjak da se odmara, samo ga počnem razvlačiti. Ali ako primijetite da je tijesto možda postalo malo premekano/ljepljivo nakon dužeg miješenja, jednostavno ga poravnajte, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na neko vrijeme u hladnjak.
Na pobrašnjenoj podlozi prvo razvaljajte svijetlo i tamno tijesto na cca 3 mm debljine. Malim rezačem u obliku srca izrežite pravilan, gust uzorak srca u oba tijesta.
Zatim srca izrezana iz svijetlog tijesta stavljajte u srcolike rupice tamnog tijesta i obrnuto.
Kada su sva srca na svom mjestu, ponovno pažljivo prevucite oklagijom preko dva lista tijesta.
Velikim izrezivačem za srca izrežite srca i slažite kekse srca na dva pleha obložena papirom za pečenje.
Pecite kekse srca cca 11 minuta na 170 °C.