"Ostalo mi je bjelanjaka i ovo je najbolji način kako ih iskoristiti. Ako vam nije ostalo bjelanjaka i ovaj kolač radite od četiri jaja, jednostavno možete napraviti kremu sa žumanjcima umjesto vrhnja za šlag kako sam ja radila. Vrlo jednostavno, fino i brzo gotovo", piše naša čitateljica Antonia, koja je ovaj recept podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Ako ste ljubitelj laganih, kremastih deserata i neodoljivog okusa kokosa, Raffaello torta bez pečenja idealan je izbor za vas. Ova torta inspirirana popularnim Raffaello kuglicama savršeno spaja bogatstvo bijele čokolade i nježnost kokosa - i to sve bez uključivanja pećnice. Osim što izgleda elegantno i privlačno, priprema je jednostavna, što je čini idealnim desertom za posebne prilike.
Znala sam da će ovo biti torta seki za rođendan još mjesecima unatrag jer ju već jako dugo želim napraviti. Savršena kombinacije čokolade i lješnjaka. Ova torta se doslovno topi u ustima.
Jeste ikada ispekli gibanicu i okrenuli ju naopačke da se hladi? Pa bome evo ja jesam, i toliko je prozračna, sočna i ukusna da ću ju sad okretati naopačke svaki put. Bitno je da kalup ne premazujete s ničim, ostavite ga suhog.
Ovo je sigurno jedna od najboljih Bajadera koje ćete napraviti kod kuće. Okusom zaista podsjeća na pravu Bajaderu, bar tako kažu svi koji su ju probali. Ja sam oduševljena.
Nakon suhih kolača jedan kremasti i brzi PAŠA LOKUM, Sultanova sarma ili slatka sarma.
Blagdane ne možemo zamisliti bez bilo kakvih oblatni, jedne od njih su i Figaro oblatne koje radim po svom, kako koji sastojaka imam u kući. Svaki put prefine, hrskave izvana a bogate i mekane iznutra.
Najdraža mi je sipana pita s jabukama, ali ova s dodatkom maka dobije novu dimenziju, nešto što morate probati.
Radim ih prvi put i okusom me podsjećaju na voćne napolitanke. Koji raspucanci su vama omiljeni?
Osim klasičnih, čokoladnih, ali i onih s limunom, raspucance možete napraviti i s pistacijom - evo recepta koji je podijelila naša čitateljica.
Ako volite kolače od maka, morate probati ovu mak-tortu bez pečenja.