Dugo sam odgađala pripremu Japanskog Cheesecake-a jer stvarno nisam vjerovala da od tri sastojka može ispasti ovako nešto fino. I bome samu sebe sam razuvjerila jer je ovo najsočniji i najprozračniji Cheesecake koji sam probala. Oduševljena sam što od jaja, čokolade i krem sira možete dobiti savršen i jednostavan kolač, svi koji su ga probali - oduševili su se. Kad se malo prohladi u hladnjaku - još je finiji - topi se u ustima.
Rolada koja mi je obilježila djetinjstvo, iako me tada ovaj kolač podsjećao na dalekozor kako sam ga i zvala - jako često se pravio. Svaka rolada je po meni iznenađenje, jer ne znate kakav će biti presjek, svaka iznenadi. Recite mi je li vas presjek ovog kolača podsjeća na mačje oči ili na dalekozor? 🙈 https://www.youtube.com/watch?v=MDWToSLOL_E
Ako volite Mileram tortu u originalnoj verziji, onda ćete njenu čokoladnu izvedenicu jednostavno obožavati. Koja vam je draža? 😍 https://www.youtube.com/watch?v=o2ZpnsD4e18
Ljeto je lagano na izmaku, a sataraš smo pravili nebrojeno puta. Svako ljeto sataraš je glavno jelo na našem stolu, baš ovako ga pravimo generacijama. Poslužimo uz pire krumpir i fini domaći svježi kruh. Kakvi su to dani bili. Klasično se radi od paprike, luka i rajčice, a dodajete li vi možda koji dodatni sastojak u sataraš?
Brza verzija poznate slastice, i to bez jaja. Kremasto i bogatog okusa.
Ljetna mamina štrudla s grizom za koju se tražio recept i komad više. Posebno smo ju voljeli ljeti jer mami nije bio problem na vrućini paliti pećnicu. Hrskava izvana, a sočna i mekana iznutra. Prefina je kada je topla, a kad se ohladi još je boljeg i bogatijeg okusa.
Ovih dana tikvice pripremam na 100 načina, ali meni omiljeni je ovako, naribane, kao polpete, ja stavim jedan tajni sastojak koji im obogati okus.
Ljeti se minimalno pravi dva puta tjedno. Obožavam ju upravo na ovakav bakin način. Jeste li probali zapečenu papriku s krumpirom?
Prva asocijacija na ljeto, osim mora, su mi tikvice. Volim ih praviti na sve moguće načine, a danas je to jedna kremasta i lagana juhica gotova za čas.
Gotova u svega par minuta, najduže ćete čekati da se ohladi- ovaj keks je mnogima obilježio djetinjstvo, a ja ga obožavam i u kolačima. Posebnog je okusa i nema joj zamjene.
Dok sam bila mala sjećam se da smo imali u vrtu svoje maline, kupine i jagode pa smo često imali i kolače s tim voćem. Mama neke recepte nije ni zapisala, a ovo je jedan od onih koje je zapisala. To su bili dani kada smo imali sve svoje, samo prošetamo do vrta i svježe uberemo. Imate li vi nešto od voća u vrtu? Gotova za 15 minuta od 5 sastojaka.