Jeste ikada ispekli gibanicu i okrenuli ju naopačke da se hladi? Pa bome evo ja jesam, i toliko je prozračna, sočna i ukusna da ću ju sad okretati naopačke svaki put. Bitno je da kalup ne premazujete s ničim, ostavite ga suhog. https://www.youtube.com/watch?v=uQj-UBJSxKY
Ovo je sigurno jedna od najboljih Bajadera koje ćete napraviti kod kuće. Okusom zaista podsjeća na pravu Bajaderu, bar tako kažu svi koji su ju probali. Ja sam oduševljena.
Nakon suhih kolača jedan kremasti i brzi PAŠA LOKUM, Sultanova sarma ili slatka sarma.
Blagdane ne možemo zamisliti bez bilo kakvih oblatni, jedne od njih su i Figaro oblatne koje radim po svom, kako koji sastojaka imam u kući. Svaki put prefine, hrskave izvana a bogate i mekane iznutra.
Najdraža mi je sipana pita s jabukama, ali ova s dodatkom maka dobije novu dimenziju, nešto što morate probati.
Radim ih prvi put i okusom me podsjećaju na voćne napolitanke. Koji raspucanci su vama omiljeni?
Osim klasičnih, čokoladnih, ali i onih s limunom, raspucance možete napraviti i s pistacijom - evo recepta koji je podijelila naša čitateljica.
Ako volite kolače od maka, morate probati ovu mak-tortu bez pečenja.
Uvijek kad mi se jede nekakav kolač bitno mi je da imam pudinga, mlijeka i nekih keksa, a sada sam u zamrzivaču imala i kroasane. Ne pitajte me kako, nemam pojma kako su tamo završili, ali od toga je nastala ova savršeno kremasta torta. Recept sam na brzinu izmislila i ispao najbolji ikad. Jeste vi ikada pravili kolače od onoga što nađete u kući?
Jedno od onih jela kojima ne treba opis i koja nas neopisivo vraćaju neka bolja vremena.
Često se desi da u hladnjaku imam kore za pitu ili lisnato tijesto i ovakve pite zbog toga jako često pravim. Pogotovo kad malo zahladi - ovakva hrana baš nekako vraća u bezbrižne dane djetinjstva. https://www.youtube.com/watch?v=6dDzsh0pkpE
Nešto najbolje što sam napravila u zadnje vrijeme su rolice s kremom od pistacije. Ako još niste probali namaz od pistacije, iskoristite ga i napravite ove savršeno aromatične, mekane rolice koje se tope u ustima.