Raspucanci s pistacijom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Raspucanci s pistacijom by youtube
Raspucanci s pistacijom by Antonia Jagodić Antonia Jagodić

Osim klasičnih, čokoladnih, ali i onih s limunom, raspucance možete napraviti i s pistacijom - evo recepta koji je podijelila naša čitateljica.

Sastojci

Broj porcija
45
370 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
80 gmljevenih pistacija
100 gmaslaca
100 gbijele čokolade
2jaja
120 gšećera
zelena prehrambena boja (po želji)
šećer kristal i šećer u prahu

Priprema

1 Izmiksajte jaja sa šećerom

U posudi izmiksajte jaja sa šećerom te dodajte limunov sok i koricu - nastaviti miksati.


2 Dodajte čokoladu i maslac

Otopite bijelu čokoladu i maslac i dodajte u smjesu te miksati par minuta. Po želji dodajte žličicu zelene boje.


3 Dodajte suhe sastojke

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevenu pistaciju i postepeno dodajte u smjesu i miksajte. Tijesto ohladite u hladnjaku na 4-5 sati, najbolje preko noći.


4 Formirajte raspucance

Napravite kuglice po 20 grama, uvaljajte ih prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu i složite na pleh, s malo većim razmakom između svakog.


5 Ispecite

Pecite ih na 180 stupnjeva 9 minuta. Kad ih izvadite iz pećnice bit će jako mekani, ali s vremenom će se lagano stvrdnuti.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)