Čoko rum kolačići

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čoko rum kolačići  by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Čoko rum kolačići  by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Čoko rum kolačići  by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Savršeni kolačići bez pečenja, idealni za nadolazeće blagdane. Recept je iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a podijelila ga je Lidija Vulić-Ćurić.


Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto za kolačiće

500 gmljevenog keksa
100 gpečenog mljevenog lješnjaka
130 gmaslaca
70 gšećera u prahu
2 vrećicerum šećera
malo ruma
50 gčokolade u prahu
180 mlsoka od naranče

Čokoladni ganache

200 gmliječne čokolade
100 mlslatkog vrhnja

Dodatno

mljeveni keksi
mljeveni lješnjaci

Priprema

1 Napravite ganache

U lončiću zagrijte slatko vrhnje pa mu dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi i ostavite sa strane.


2 Zamijesite tijesto za kolačiće

U mljeveni keks dodajte lješnjake, maslac, šećer u prahu, rum šećer, malo ruma i čokoladu u prahu i pomiješajte. Sok od naranče dodajte postepeno, a zatim zamijesite da se sve sjedini.


3 Formirajte kolačiće

Za formiranje kolačića koristite okrugle modlice, a za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smjese. U sredini napravite rupu u koju će ići ganache.


4 Uvaljajte u kekse i lješnjake

Pomiješajte mljevene kekse i lješnjake, a zatim kolačiće uvaljajte u tu mješavinu.


5 Napunite čokoladom

Ako se ganache stisnuo, malo ga zagrijte i njime ispunite praznine u kolačićima. Ostavite da se dobro stegne prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.