Od brašna, hladnog maslaca narezanog na kockice, jaja, hladne vode i soli brzo umijesite prhko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 45 minuta.
Odmoreno tijesto razvaljajte na masnom papiru ili dobro pobrašnjenoj radnoj podlozi u oblik kruga, promjera 35 cm.
Smokve operite i posušite, narežite. U posudi pomiješajte smokve, obje vrste šećera, cimet i krušne mrvice.
Na razvaljano tijesto rasporedite nadjev od smokava tako da rub tijesta ostavite 2 cm prazan kako bi ga kasnije mogli presavinuti.
Prazne krajeve tijesta premažite umućenim jajetom, preklopite preko nadjeva, ponovno premažite jajetom i dobro pošećerite kako biste dobili hrskavo tijesto.
Galettu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
Ukrasite pokojom svježom smokvom narezanom na kriške.