Čokoladu nasjeckajte ili natrgajte na manje komade. Nad parom otopite usitnjenu čokoladu, kakao i maslac, ostavite da se malo prohladi.
U zdjeli izmiješajte jaja, šećer i prstohvat soli, miksajte dok ne dobijete svijetlu pjenastu smjesu.
Brašno i prašak za pecivo prosijte, zatim špatulom lagano umiješajte u smjesu jaja.
Na kraju dodajte otopljenu čokoladu, lagano promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Lim za pečenje dimenzija 30x30 cm za obložite papirom za pečenje, ulijte dobivenu smjesu, poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 6–7 minuta.
Gotovu roladu izvadite iz pećnice, preokrenite na čisti papir za pečenje. Prelijte kolač skuhanom crnom kavom i pažljivo zarolajte po kraćoj strani. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za nadjev slatko vrhnje lagano umutite mikserom, dodajte mascarpone, šećer i ekstrakt vanilije, kratko miksajte dok ne dobijete glatku, čvrstu kremu.
Ohlađeni kolač pažljivo odmotajte, premažite kremom od mascarpone sira i ponovo ga zarolajte u roladu.
Za preljev čokoladu sitno nasjeckajte i stavite u zdjelu. Vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte čokoladu. Ostavite sve nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, zatim sve dobro promiješajte i prelijte roladu.
Prije posluživanja kolač dobro ohladite u hladnjaku.