Kolač s jabukama i lješnjacima

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s jabukama i lješnjacima by Shutterstock Shutterstock

Jedan od onih kolača za svaki dan koji paše uz popodnevnu kavu.

Sastojci

Broj porcija
12
250 gglatkog brašna
300 gšećera
4jaja
250 gmaslaca
4jabuke
1 žličicacimeta
1prašak za pecivo
150 gmljevenih tostiranih lješnjaka
50 gnasjeckanih tostiranih lješnjaka

Priprema

1Zagrijte pećnicu, pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite okrugli kalup promjera 26 cm ili obložite papirom za pečenje.


2Narežite jabuke

Operite jabuke, posušite ih, narežite na četvrtine, uklonite koštice te svaku narežite na šnitice. Pomiješajte jabuke sa limunovim sokom da ne posmeđe.


3Izmiksajte šećer i maslac, dodajte jaja

Stavite omekšali maslac i šećer u posudu te pjenasto izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje tako da svako jaje miksate najmanje dvije minute.


4Dodajte ostale sastojke

Umiješajte cimet, brašno i prašak za pecivo. Polako kuhačom umiješajte narezane jabuke i lješnjake, lagano promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


5Stavite peći

Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat.


6Ohladite kolač

Pečeni kolač ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki te ga prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.