Brza čokoladna rolada

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Brza čokoladna rolada by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan i ukusan desert koji je savršen za svaku priliku.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

5jaja
5 žlicašećera
3 žliceoštrog brašna
2 žlicekakaa
1 paketićpraška za pecivo

Krema

500 mlvrhnja za šlag
250 gčokolade za kuhanje

Priprema

Biskvit

1Umutite čvrsti snijeg

Od bjelanjaka umutite čvrst sni­jeg uz postupno dodavanje šećera.


2Dodajte žumanjke i suhe sastojke

Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte jedan po jedan žumanjak te prosijanu mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Sve krat­ko izmiješajte.


3Izlijte u kalup

Smjesu rasporedite u kalup dimenzija 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje.


4Ispecite u pećnici

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.


5Zarolajte biskvit

Vruć biskvit zarolajte zajedno s papirom za pečenje.

Krema

1Otopite čokoladu

Čokoladu otopite u vrhnju za šlag na laganoj vatri uz neprestano miješanje.


2Ohladite u hladnjaku

Ohladite u hladnjaku najmanje nekoliko sati.


3Izmiksajte

Ohlađenu smjesu čokolade i vrhnja izmiksajte u kremu.

Složite roladu

1Složite roladu

Biskvit odrolajte, namažite s ve­ćinom kreme, zarolajte i premažite ostatkom kreme.


2Poslužite

Poslužite dobro ohlađeno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.