Lijena Napoleon torta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
9min
Ukupno vrijemeUkupno
39min
KompliciranostTežina
Cijena
Lijena Napoleon torta
Lijena Napoleon torta by youtube
Lijena Napoleon torta

Torta tisuću listića ali u lijenoj verziji jer sam lisnato tijesto izmrvila i dodala u kremu, a inače se peku veliki krugovi lisnatog tijesta i slaže se torta. Razlike gotovo i nema jer kada ga jedete - ne osjetite jeste li svo lisnato umiješali u kremu ili ste ga slagali kao tortu.

Sastojci

Broj porcija
19
550 glisnatog tijesta (2 razvaljana komada)
2jaja
1 lmlijeka
200 gšećera
70 gbrašna ili gustina
80 gmaslaca

Priprema

1 Pripremite lisnato tijesto

Lisnato tijesto narežite na kockice i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10-ak minuta dok ne porumeni.


2 Pripremite sastojke za kuhanje

U posudu za kuhanje pomiješajte jaja, šećer, mlijeko i brašno i stavite kuhati na vatri srednje jačine.


3 Kuhajte kremu

Kuhajte dok se ne zgusne. U vruću kremu dodajte maslac i dobro izmiješajte.


4 Dodajte lisnato tijesto

Malo prohladite kremu i dodajte komadiće lisnatog tijesta (ostavite malo za dekoraciju).


5 Prebacite u kalup

Smjesu prebacite u okrugli kalup od 20 cm i stavite u hladnjak preko noći.


6 Dekorirajte

Ujutro cijelu tortu ukrasite izmrvljenim, pečenim lisnatim tijestom.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)