Tražite tradicionalne blagdanske kolače ili zanimljive ideje za rođendane? Ili samo nešto slatko, na brzinu, za nedjeljno poslijepodne? Na pravom ste mjestu.
Izvorna Sacher torta poznata je austrijska delicija. Torta se sastoji od čokoladnog biskvita koji je premazan tankim slojem džema od marelice i preliven čokoladnom glazurom. Servirajte je uz tučeno vrhnje.
Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda. S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.
Čokoladni kolač od biskvita i kreme, odnosno ganachea koji ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Napravite ga dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći da se ganache stegne.
Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka.
Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!
Ovo je najsočniji banana kruh koji ćete ikad probati! A tako je lagan za napraviti. Slijedite recept i uživajte.
Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa borovnica kombinacija su u ovoj piti. S ukrašavanjem se možete poigrati, pa tako gornja kora može biti kružnog oblika, mrvičasta ili čak i bez nje. Mi smo se odlučili tijesto narezati na trakice i unakrsno ju ukrasiti.
Torta koja je jednostavna, lagana za pripremu, osvježavajuća i kremasta. Kao podloga koristi se klasično prhko tijesto, a za kremu vam treba mileram, puding od vanilije, šećer i mlijeko. Prelijte je šumskim voćem, borovnica ili karamelom i uživajte.
Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće.
Ovo je pravi starinski recept za neodoljivu pitu od jabuka koja se topi u ustima i miriše na djetinjstvo. Ispunite si kuću mirisom cimeta koji, uz sočne jabuke i prhko tijesto, zove na bezbrižno druženje uz šalicu čaja ili kave. Ova je pita toliko divna i svestrana da ju možete jesti samu, a možete ju poslužiti i uz kuglu sladoleda od vanilije.
Svakako isprobajte ovu tortu od jabuka. Tijesto je jednostavno za napraviti i nije pretjerano slatko, korica se lijepo i hrskavo zapeče, a jabuke se savršeno ispeku.
Ova tradicionalna engleska torta je spoj mekanog svijetlog biskvita, lagane kreme od maslaca i šećera (buttercream) i džema od bobičastog voća (jagode, maline). Po želji je dekorirajte svježim voćem.
Ima ih sto vrsta, a ovo je najobičniji. Uz par trikova će ispasti savršen. Ne trebate trošiti novac na skupi krem sir jer ovdje ide onaj obični svježi. Uz svega par sastojaka dobit ćete super cheesecake.
Donosimo vam recept u kojem je glavna namirnica jabuka, a nije pita ni štrudl od jabuka. Potrebno je oguliti i tanko narezati jabuke te ih pomiješati s ostalim sastojcima i izliti u kalup. Rezultat je sočan, mekan i osvježavajući kolač.
Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.