Lidijina Juliška

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijina Juliška by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijina Juliška by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijina Juliška by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijina Juliška by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? naša je čitateljica Lidija Vulić-Ćurić podijelila svoj recept za Julišku s jastučićima, a stotine ljudi oduševljeno je i govore da će idući put ovaj kolač raditi po njezinom receptu.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

7jaja
200 gšećera
150 gmljevenih oraha ili lješnjaka
150 gčokolade u prahu
1 žlicakakaa
1prašak za pecivo

Krema

500 mlmlijeka
5 žlicaoštrog brašna
2 žlicegustina
1vanilin šećer
malo ruma po želji
150 gšećera
200 gmaslaca

Dodatno

2lista lisnatog tijesta

Priprema

1 Napravite biskvit

Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka napravite snijeg u koji ćete lagano dodavati šećer, a zatim u tu smjesu lagano umiješati žumanjke i sve ostale sastojke - mljevene orahe ili lješnjake, čokoladu u prahu, kakao i prašak za pecivo.


2 Ispecite lisnato, a zatim i biskvit

Zatim uzmite jedan list lisnatog tijesta, stavite ga u kalup za pečenje kolača i pecite desetak minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeče, na njega stavite smjesu za biskvit pa sve zajedno pecite otprilike 30 minuta na 180 stupnjeva.


3 Skuhajte kremu

Dok se peče, skuhajte kremu od svih sastojaka, a kada se krema ohladi, u nju umiješajte i maslac.


4 Ispecite drugi dio lisnatog

Još jedan list lisnatog tijesta trebat će vam za gornji dio - lagano ga zarežite na kocke i tako ispecite (desetak minuta na 180 stupnjeva).


5 Složite kolač

Biskvit tada premažite kremom, a na kremu stavite drugi dio lisnatog tijesta i po želji ga posipajte šećerom u prahu.