Jeftini recepti

Lagani recepti napravljeni od jednostavnih sastojaka koji će vas učiniti sitima i sretnima i ostaviti unutar vašeg budžeta!

Jeftini recepti
Burek sa sirom
(29)
1h

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

Kiflice sa šunkom i sirom
(22)
35min

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.

Trganci s vrhnjem
(22)
25min

Tradicionalno međimursko jelo koje možete začiniti po svom ukusu. Najčešće se rade s kiselim vrhnjem i preprženim špekom.

Pogača cvijet
(21)
1h 35min

Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna.

Šnenokle
(18)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Razljevak
(17)
17min

Jeftino, brzo, predobro. Balkanska verzija jorkširskog pudinga.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(16)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja
(15)
50min

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo se pripremiti ju na drugačiji način. Izgledom podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, no ipak je riječ o zdravoj i ukusnoj grickalici.

Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Domaći mlinci
(15)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Mekane palačinke
(14)
25min

Ova smjesa za palačinke bit će nešto drugačija od one klasične koju najčešće pripremamo i to zbog korištenja mlaćenice (mješavina mlijeka i limunovog soka) i praška za pecivo. Ove palačinke su nešto deblje, dok je unutrašnjost prozračna i mekana, pa teksturom podsjećaju na američke palačinke.

Popečci od tikvica
(14)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Mliječni kruh
(13)
3h 30min

Od ovog tijesta možete napraviti krafne, kifle za sendviče ili žemlje za burgere, a možete ga i ispohati. Priprema je malo drugačija od pripreme klasičnog kruha, a rezultat je hrskava korica te mekani i prozračni kruh.

Domaće kiflice
(13)
2h 5min

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Crnac bez jaja
(13)
40min

Kad vam u hladnjaku nestane jaja, a jede vam se nešto slatko, ovaj je kolač pravi odabir jer sve sastojke sigurno imate kod kuće.

Pita s borovnicama
(12)
50min

Pošto je sezona borovnica, odlučila sam spremiti brzu i jednostavnu pitu, koja mami i okusom i izgledom. Vrlo je osvježavajuća, baš za ove ljetne dane.

Zafrkanci sa sirom
(12)
1h 15min

Za pripremu ovog jela potrebno je umijesiti tijesto, a dok se ono ne udvostručiti, pripremiti nadjev i preljev s kojim će se ono napuniti i premazati. Rezultat su ukusni i hrskavi zafrkanci sa sirom.

Index kuhinja

U Pragu otvorena prva veganska "mesnica" u ovom dijelu Europe

U Pragu otvorena prva veganska "mesnica" u ovom dijelu Europe

NEDAVNO je u Pragu otvorena veganska "mesnica", prva u Češkoj, ali i u cijeloj istočnoj Europi općenito. Zove se Bezmasna, a nalazi se u četvrti Letná u glavnom gradu Češke, na adresi M. Horákové 600/38.
Ekipa iz zagrebačkog Bread Cluba izdala knjigu o pripremi sourdougha

Ekipa iz zagrebačkog Bread Cluba izdala knjigu o pripremi sourdougha

BREAD CLUB, poznata zagrebačka sourdough pekara, promocijom knjige Starter proslavila je pet godina poslovanja. Od početaka u Trakošćanskoj, pa sve do šest otvorenih poslovnica, knjiga na više od 300 stranica obuhvaća priču o Bread Clubu, kao i brojne recepte.
Chiara iz Hell's Kitchena počela raditi kao privatni chef: "Financijski mi je dobro"

Chiara iz Hell's Kitchena počela raditi kao privatni chef: "Financijski mi je dobro"

CHIARA OŽAKOVIĆ bivša je natjecateljica kulinarskog showa Hell's Kitchen Hrvatska koja je ušla u Top 7. Nakon završetka snimanja s kolegama iz showa udružila se na projektu Imperial Chef u sklopu kojeg organiziraju veća događanja s naglaskom na fine dining, a sada je najavila i neke nove planove.