Jeftini recepti

Lagani recepti napravljeni od jednostavnih sastojaka koji će vas učiniti sitima i sretnima i ostaviti unutar vašeg budžeta!

Jeftini recepti
Burek sa sirom
(24)
1h

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

Domaći kruh
(22)
2h 50min

Donosimo vam jednostavan recept s kojim ćete uz malo volje i truda na stolu imati ukusan i mekan domaći kruh. Ovo je osnovni recept, a vi možete eksperimentirati s dodacima poput sjemenki ili začina po želji.

Pogača cvijet
(21)
1h 35min

Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna.

Trganci s vrhnjem
(20)
25min

Tradicionalno međimursko jelo koje možete začiniti po svom ukusu. Najčešće se rade s kiselim vrhnjem i preprženim špekom.

Kiflice sa šunkom i sirom
(19)
35min

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.

Najbolje cimet rolice
(18)
2h 25min

Donosimo recept od kojeg će vam cijela kuća mirisati na cimet. Za pripremu ovih mirisnih, mekanih i slasnih cimet rolica trebat će vam ipak nešto više vremena. Toplo tijesto, nadjev od cimeta i preljev od krem sira dobitna su kombinacija za nadolazeće hladne dane.

Šnenokle
(17)
30min

Žličnjaci ili šnenokle, tradicionalni su hrvatski desert austrijskog podrijetla, koje su često pripremale naše bake. U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mlijeko, a najukusniji su dobro ohlađeni.

Raffaello kuglice s jagodama
(16)
30min

Kuglice koje okusom podsjećaju na Rafaelo, ali imaju voćni twist, odličan su izbor za nadolazeću sezonu jagoda. S ovim receptom ne možete pogriješiti jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.

Tijesto za pizzu
(16)
1h 15min

Složili smo vam recept za tijesto za pizzu koje će uspjeti svima i stignete ga napraviti navečer kad se malo odmorite od posla. Napisali smo i par savjeta kako da pečena pizza na kraju ispadne što bolja.

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja
(15)
50min

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo se pripremiti ju na drugačiji način. Izgledom podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, no ipak je riječ o zdravoj i ukusnoj grickalici.

Salata s grilanim kukuruzom
(14)
30min

Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Mekane palačinke
(14)
25min

Ova smjesa za palačinke bit će nešto drugačija od one klasične koju najčešće pripremamo i to zbog korištenja mlaćenice (mješavina mlijeka i limunovog soka) i praška za pecivo. Ove palačinke su nešto deblje, dok je unutrašnjost prozračna i mekana, pa teksturom podsjećaju na američke palačinke.

Pamuk kiflice
(14)
1h 55min

Nose to ime jer su jako mekane. Punite ih ili ostavite prazne, kako god vam je draže.

Domaći mlinci
(14)
1h 10min

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Najbolji recept za klasični cupcakes
(14)
35min

Ovi jednostavni i vrlo ukusni kolačići savršeni su za rođendane, piknike ili kad god poželite nešto slatko. U ovaj basic recept možete dodati što poželite, od borovnica, komadića čokolade i slično. Ukrasite ih kremom ili preljevom po želji!

Brza pita sa sirom
(14)
40min

Ova pita idealna je ako nemate previše slobodnog vremena na raspolaganju, a opet želite pripremiti nešto ukusno. Kore za pitu potrebno je oblikovati u lepezu, a zatim preliti nadjevom i staviti u pećnicu.

Piletina na lovački način
(14)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Mliječni kruh
(13)
3h 30min

Od ovog tijesta možete napraviti krafne, kifle za sendviče ili žemlje za burgere, a možete ga i ispohati. Priprema je malo drugačija od pripreme klasičnog kruha, a rezultat je hrskava korica te mekani i prozračni kruh.

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Index kuhinja

Napravite sladoled od samo jednog sastojka

Napravite sladoled od samo jednog sastojka

OVO je sladoled koji možete jesti i kad ste na dijeti.
Kila svježih domaćih višanja trenutno je jeftinija od staklenke kompota

Kila svježih domaćih višanja trenutno je jeftinija od staklenke kompota

NE možemo bez slatkog, a višnje su nam odlične za ljetne kolače.