Mlijeko stavite u manju posudu, dodajte limunov sok, promiješajte i pustite da odstoji 10 minuta.
Prosijajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudi srednje veličine te promiješajte.
U smjesu s mlijekom i limunom dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa umutite pjenjačom. Dodajte maslac i sve dobro promiješajte.
Mokre sastojke dodajte suhima i kratko promiješajte da se svi sastojci spoje. Pazite da previše ne miješate smjesu kako bi gotove palačinke ostale mekane i prozračne. Dobivena smjesa za palačinke će biti mnogo gušća od one klasične.
Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu za palačinke u koju ste stavili malo ulja. Palačinke bi trebale biti manje i deblje, a mjera neka vam bude pola grabilice. Svaku palačinku pecite dok ne poprimi zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.
Poslužite uz nadjev ili voće po želji.
(po porciji)