Palačinka iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinka iz pećnice  by Shutterstock Shutterstock

Palačinka iz pećnice ili "Dutch baby" je smjesa jaja, mlijeka, brašna i maslaca koja se za razliku od klasičnih palačinki peče u pećnici na visokoj temperaturi. Karakteristična je po izbočenim rubovima koji se formiraju pri pečenju. Poslužite je uz voće i kremu po izboru ukoliko želite desert ili šunku i povrće ako želite slani obrok.

Sastojci

Broj porcija
4
130 gglatkog brašna
4jaja
230 mlmlijeka
½ žličicesoli
55 gotopljenog maslaca
1 žlicašećera u prahu za posipati palačinku
100 gmiješanog bobičastog voća
Javorov sirup

Priprema

1Sjedinite sastojke

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. U blenderu sjedinite jaja, brašno, sol, mlijeko i pola otopljenog maslaca. Blendajte 20-ak sekundi dok smjesa ne bude glatka, bez grudica.


2Pecite

Tavu od lijevanog željeza, s preostalim maslacem, zagrijte u pećnici. Izvadite iz pećnice, ulijte smjesu i odmah sve ponovno ubacite u pećnicu. Palačinku pecite 18 minuta dok ne postane zlatno smeđe boje i napuhana na rubovima. 


3Poslužite

Izvadite ju iz pećnice, dodajte bobičasto voće na sredinu palačinke i pospite šećerom u prahu. Narežite na kriške i prelijte javorovim sirupom. Poslužite toplo.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
298 kcal
Proteini
10 g
Masnoće
17 g
Ugljikohidrati
29 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.