Rebarca u chipotle umaku

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 50min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Rebarca u chipotle umaku by Shutterstock Shutterstock
Rebarca u chipotle umaku by Shutterstock Shutterstock
Aromatična i sočna rebarca prava su mesna poslastica koju ćete vrlo jednostavno pripremiti. Kako bi rebarca bila mekana pripremaju se u pećnici, dok se pikantni umak krčka dok se ne zgusne. Za pripremu ovog kulinarskog klasika bit će vam potrebno ipak nešto više vremena.

Sastojci

Broj porcija
6

Meso

1,4 kgsvinjskih rebaraca, očišćenih

Umak

350 gkečapa
1Guinness pivo od 0,33 l (može bilo koje drugo tamno pivo)
280 gBBQ umaka
120 gmeda
½ glaviceluka, nasjeckane
35 mlWorcestershire umaka
1 žlicasenfa
1 žlicanasjeckanih feferona
2 žličiceljute paprike u prahu
1 žličicasoli
½ žličicečešnjaka u prahu
¼ žličicepapra

Priprema

Meso

1Pecite rebarca da omekšaju

Umotajte rebarca u aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici 60 do 90 minuta ili dok ne omekšaju.

Umak

2Napravite umak

U velikoj posudi sjedinite sastojke za umak i pustite da zakuhaju. Smanjite vatru i krčkajte 45 minuta dok se umak ne zgusne.


3Prelijte rebarca umakom

Oprezno izvadite rebarca iz folije te ih vratite u pećnicu i zalijte ih s malo umaka. Pecite još 30 minuta, okrenite rebarca jednom te povremeno zalijte s malo umaka.


4Poslužite

Poslužite s preostalim umakom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
515 kcal
Proteini
23 g
Masnoće
21 g
Ugljikohidrati
54 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.