Juneće rolice iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Juneće rolice iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Ukusne rolice u kombinaciji s povrćem poslužite uz krumpir pire ili rižu.

Sastojci

Broj porcija
4
700 gjunećeg buta
2 žlicesenfa
4kisela krastavca
100 gsira (edamer, gauda...)
2 žliceglatkog brašna
1mrkva
1bijeli luk
1ljubičasti luk
2režnja češnjaka
1 žlicakoncentrata rajčice
50 mlbijelog vina
100 mmaslinovog ulja
100 mlvode
ružmarin, lovorov list

Priprema

1Nadjenite juneće odreske

Junetinu narežite na tanke odreske, začnite solju i paprom, premažite senfom te nadjenite tanko narezanim krastavcima i sirom.


2Smotajte rolice

Odreske čvrsto smotajte i pričvrstite čačkalicama.


3Zapecite rolice

Rolice uvaljajte u brašno, zapecite sa svih strana na jačem ulju te stavite sa strane.


4Pripremite povrće

Mrkvu ogulite i nasjeckajte na sitno ili naribajte. Obje vrste luka očistite i narežite na krupne komade. Češnjak nasjeckajte na sitno.


5Posložite u posudu za pečenje

U posudu prikladnu za pečenje u pećnici stavite zapečene rolice, oko njih posložite pripremljeno povrće, dodajte vodu, ulje, vino i koncentrat rajčice. Začinite po želji, dodajte grančicu ružmarina i lovorov list, sve prekrijte folijom.


6Stavite peći

Pripremljene rolice stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 1 sat.


Ako želite kremastiji umak nakon što su gotove, rolice izvadite iz umaka, a tekućinu i povrće usitnite štapnim mikserom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.