Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C.
Zagrijte veliku tavu na umjerenoj vatri. Dodajte meso, luk, gljive i začine te dinstajte dok se ne skuha.
Dodajte sjeckane rajčice i umak te lagano prokuhajte na tavi. Smanjite vatru na lagano i pustite da krčka 10 minuta. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte svježi sir i špinat. Stavite na stranu.
Lim za muffine premažite uljem. Stavite 1 kvadratić tijesta u svaku od 12 košarica, čvrsto pritiskujući dno. Žlicom dodajte smjesu sira u svaku od 12 košarica, koristeći otprilike polovicu smjese. Dodajte pola smjese mesa i umaka od rajčice te pospite mozzarellom. Lagano pritisnite još jedan sloj kvadratića tijesta na vrh sloja mozzarelle. Ponovite postupak raspodjelom preostalog svježeg sira, umaka od rajčice, mesa i mozzarelle.
Pecite oko 10 minuta, ili dok se sir ne otopi.
Ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i poslužite!
(po porciji)