Sa štapićem za ražnjiće ili manjim nožem izbodite desetke rupica po cijeloj površini svinjske potrbušine. Na mesnoj strani zarežite duge, duboke crte po dužini mesa.
Tostirajte sjemenke komorača dok ne zamirišu, a zatim ih pomoću mužara i tučka istucite zajedno s paprom u zrnu, češnjakom, solju, kaduljom i čili pahuljicama kako biste dobili grubu pastu.
Dodajte ulje i dobro promiješajte.
Dobivenu pastu utrljajte u mesnu stranu svinjske potrbušine pa kuhinjskim koncem zavežite svinjetinu sa šavovima na razmaku od dva centimetra tako da bude u obliku valjka s kožom izvana.
Stavite svinjetinu na rešetku i obilno posolite kožu. Ostavite u hladnjaku nepokriveno preko noći ili najmanje osam sati kako bi se koža što više osušila.
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Papirnatim ručnikom očistite svinjsku kožu od soli i pecite 20 minuta.
Smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 2 sata.
Nakon 2 sata, uključite postavke roštilja pećnice ili samo podignite temperatutu na najvišu moguću i pecite još 10 minuta kako bi kožica postala maksimalno hrskava.
Pečeno meso odmorite 10 minuta.
Uklonite konac i narežite za posluživanje.
Ovaj ukusno pečeni komad svinjetine može poslužiti kao obrok tijekom nekoliko dana. Jednostavno ga pohranite u hladnjaku i režite onoliko koliko vam je potrebno. Može se poslužiti kao hladno predjelo, savršen je uz razne salate ili kao ukusni dodatak sendvičima.