Na ulju dinstajte nasjeckano povrće, dodajte meso, pustite da se uz miješanje zapeče sa svih strana, pa podlijte vinom, dodajte rajčicu, vodu i začine.
Uz povremeno miješanje kuhajte oko 45 minuta u polupoklopljenom loncu na srednje jakoj vatri.
Neka umak bude dosta tekuć, listovi za lazanje će upiti tekućinu tijekom pečenja.
Maslac rastopite, dodajte brašno, uz miješanje prepržite brašno oko minutu, dodajte mlijeko (zagrijano, ali ako vam se ne da još i to raditi, ne trebate) i sol.
Miješajte pjenjačom da nestanu eventualne grudice, pa ugasite vatru kad zakuha.
U vatrostalnu posudu dimenzija otprilike 25 cm x 40 cm stavite malo beschamela. Na to listove za lazanje, tako da napravite sloj koji ćete opet preliti s malo beschamela i bolognese umaka.
Taj postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Dakle - listovi, beschamel, bolognese.
Na vrhu treba biti samo beschamel, a možete posipati ribanim sirom ili parmezanom ako želite.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 45 minuta. Dobit će hrskavu koricu. Prije jela ih pustite da se prohlade, oko 15 minuta.