Piletinu razrežite na pola da dobijete po dva odreska od svakog filea pa stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje te batom za meso istucite na debljinu od oko pola centimetra. Posolite i popaprite sa svake strane.
Pripremite si dva duboka tanjura.
U jedan stavite oštro brašno, a u drugi jaja i parmezan.
Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, a zatim umočite u smjesu od jaja. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi.
Stavljajte po 2 ili više komada (ovisi koliko je tava velika) piletine u vruću tavu i pecite 3 do 4 minute, dok lijepo ne porumeni na dnu.
Preokrenite i pecite drugu stranu dok lijepo ne porumeni, otprilike još 3-4 minute. Izvadite iz tave i ponovite s preostalom piletinom.
U istu tavu maslinovo ulje i maslac. Dodajte sitno sjeckan češnjak i peršin pa pustite pola minute da zamiriši, a onda stavite brašno. Miješajte i malo propržite, oko minutu, nemojte da izgori.
Dodajte bijelo vino i pileći temeljac te pustite da zavrije. Sad ulijte limunov sok i miješajte dok se malo ne zgusne.
Začinite soli i paprom i stavite piletinu u umak. Jedite dok je toplo.
(po porciji)