Teleća piccata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
16min
Ukupno vrijemeUkupno
26min
KompliciranostTežina
Cijena
Teleća piccata by Shutterstock Shutterstock

Piccata je izraz za jelo koje uključuje teleće ili pileće meso narezano pa istučeno batom za meso, zatim uvaljano u brašno, ispečeno, pa posluženo u umaku od limunovog soka, maslaca i kapara.

Sastojci

Broj porcija
4
500 godrezaka od teleće ruže, istučenih batom za meso
60 gbrašna
sol
papar
2 žlicesuncokretovog ulja
250 ml goveđeg temeljca
100 mlsuhog bijelog vina
2 žlicekapara
2 žlicemaslaca
2 žliceperšina, sitno nasjeckanog
kriške limuna, za dekoraciju

Priprema

1Pripremite tanjur s brašnom

Pomiješajte brašno, sol i papar na tanjuru ili u plitkoj posudi.


2Zagrijte ulje u tavi

Dobro zagrijte tavu s debljim dnom na srednje jakoj vatri. Kada je tava vruća, dodajte ulje i zagrijavajte još oko 30 sekundi.


3Pobrašnite odreske

Potopite obje strane telećih kotleta u mješavinu s brašnom. Otresite višak brašna.


4Ispecite odreske

Nemojte pretrpavati tavu, pecite odreske u serijama. Pecite ih 2 do 3 minute sa svake strane ili dok lijepo ne porumene.


Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur i prekrijte folijom. Možete ih držati u pećnici na vrlo niskoj temperaturi ako želite.


5Pripremite umak

Dodajte temeljac, vino, limunov sok i kapare u tavu u kojoj ste pekli odreske.


Pustite da zakipi, a zatim smanjite na laganu vatru i kuhajte oko 3 minute ili dok se smjesa ne reducira za otprilike trećinu.


Tijekom kuhanja, kuhačom ostružite sve komadiće s dna tave.


6Dodajte maslac

Pred sam kraj umiješajte maslac i nasjeckani peršin. Prilagodite začine ako je potrebno.


7Poslužite

Poslužite dva odreska po osobi i ukrasite kriškama limuna. Obilno prelijte umakom i odmah poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.