Juneći ragu

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
4h
Ukupno vrijemeUkupno
4h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Juneći ragu by youtube
Juneći ragu
Odvojite par sati vremena kako bi mogli pripremiti ovaj juneći ragu. Dužim kuhanjem mesa ono postaje mekanije i ukusnije. Poslužite uz tjesteninu i salatu po izboru.

Sastojci

Broj porcija
8
2 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasoli
½ žličicepapra
1 kgotkoštenih junećih prsa
2 glaviceluka, fino nasjeckane
4 češnjačešnjaka, fino nasjeckana
5mrkvi, deblje nasjeckanih
250 mlcrvenog vina
800 gnasjeckanih rajčica, konzerve
2 žlicekoncentrata rajčice
4lovorova lista
450 gveće tjestenine po izboru (rigatoni, rigate...)
Svježi peršin, za posluživanje
Naribani parmezan, za posluživanje

Priprema

1 Prepecite meso

U gusanoj posudi zagrijte 1 žlicu ulja te naglo prepecite meso. Izvadite meso iz posude, dodajte preostalo ulje te lagano, na 10 minuta, popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.


2 Kuhajte

Vratite meso nazad u posudu te dodajte i mrkvu, vino, rajčice, koncentrat rajčice, lovor te začinite soli i paprom. Posudu poklopite te lagano kuhajte 3 do 3 i pol sata dok se meso ne raspadne. Provjerite nekoliko puta te okrenite meso i dobro izmiješajte kako biste bili sigurni da je u potpunosti prekriveno umakom. 


3 Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite. Meso izvadite iz posude, natrgajte ga vilicom, vratite, kuhajte još 10-ak minuta, zatim dodajte skuhanu tjesteninu i dobro izmiješajte. Sklonite s vatre. Ako želite, prije serviranja možete ga posipati s malo peršina i parmezana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
543 kcal
Proteini
32 g
Masnoće
18 g
Ugljikohidrati
54 g
Sol
0.1 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.