U gusanoj posudi zagrijte 1 žlicu ulja te naglo prepecite meso. Izvadite meso iz posude, dodajte preostalo ulje te lagano, na 10 minuta, popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.
Vratite meso nazad u posudu te dodajte i mrkvu, vino, rajčice, koncentrat rajčice, lovor te začinite soli i paprom. Posudu poklopite te lagano kuhajte 3 do 3 i pol sata dok se meso ne raspadne. Provjerite nekoliko puta te okrenite meso i dobro izmiješajte kako biste bili sigurni da je u potpunosti prekriveno umakom.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite. Meso izvadite iz posude, natrgajte ga vilicom, vratite, kuhajte još 10-ak minuta, zatim dodajte skuhanu tjesteninu i dobro izmiješajte. Sklonite s vatre. Ako želite, prije serviranja možete ga posipati s malo peršina i parmezana.
(po porciji)