Cannelloni di carne

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Cannelloni di carne by Shutterstock Shutterstock

Ovaj klasični recept za cannellone s mesnim raguom predstavlja talijansku hranu u svom najboljem izdanju. Kaneloni su punjeni bogatim, sporo kuhanim raguom pa preliveni kremastim bešamel umakom i većom količinom parmezana, a zatim zapečeni dok nisu poprimili lijepu zlatnu boju.

Sastojci

Broj porcija
4

Cannelloni

8cannellona
10 gParmigiano Reggiano ribanog sira

Ragu

3 žlicemaslinovog ulja
500 gmiješanog mljevenog mesa
1luk, sitno nasjeckan
2 češnjačešnjaka, narezana na ploške
1štapić celera listaša, sitno nasjeckanog
100 mlkvalitetnog crnog vina
1 listlovora
800 gnasjeckane rajčice iz konzerve
75 mlpunomasnog mlijeka
sol
svježe mljeveni papar

Bešamel umak

25 gmaslaca
25 gbrašna
1 list lovora
380 mlpunomasnog mlijeka, toplog
1 prstohvatmuškatnog oraščića
sol
par kapi alkoholnog octa

Priprema

1Počnite s pripremom nadjeva

Dodajte dvije trećine maslinovog ulja u veliku tavu i pržite mljeveno meso dok ne porumeni.


Izvadite mljeveno meso iz tave pa dodajte preostalo ulje zajedno s lukom, češnjakom, celerom i prstohvatom soli. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta.


Dodajte mljeveno meso natrag u tavu zajedno s vinom i lovorovim listom. Kuhajte dok se vino ne reducira na pola pa dodajte rajčice i mlijeko. Ostavite da se kuha na laganoj vatri 1 sat.


2Pripremite bešamel

Za to vrijeme pripremite bešamel. Zagrijte maslac i brašno u tavi i miješajte dok ne dobijete tijesto (ovo se zove roux). Kuhajte roux oko minutu kako biste izbjegli brašnasti okus umaka.


Malo po malo umiješajte toplo mlijeko bez da bude grudica. Dodajte lovorov list, muškatni oraščić i prstohvat soli te pirjajte 5 minuta uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.


3Nadjenite cannellone

Kada je spreman, ragu bi trebao imati gustu baršunastu teksturu. Kada ste zadovoljni teksturom, stavite grijati pećnicu na 180°C.


Da bi napunili cannellone, trebat će vam vrećica za punjenje s relativno širokim otvorom. Napunite sve cannellone nadjevom pa žlicom stavite ostatak ragua u posudu oko rubova tjestenine.


Zatim prelijte bešamel umakom i prekrijte naribanim parmezanom.


4Ispecite u pećnici

Pecite kanelone 40-50 minuta dok ne porumene i fino se zapeku, a zatim ih poslužite vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.