Dodajte dvije trećine maslinovog ulja u veliku tavu i pržite mljeveno meso dok ne porumeni.
Izvadite mljeveno meso iz tave pa dodajte preostalo ulje zajedno s lukom, češnjakom, celerom i prstohvatom soli. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta.
Dodajte mljeveno meso natrag u tavu zajedno s vinom i lovorovim listom. Kuhajte dok se vino ne reducira na pola pa dodajte rajčice i mlijeko. Ostavite da se kuha na laganoj vatri 1 sat.
Za to vrijeme pripremite bešamel. Zagrijte maslac i brašno u tavi i miješajte dok ne dobijete tijesto (ovo se zove roux). Kuhajte roux oko minutu kako biste izbjegli brašnasti okus umaka.
Malo po malo umiješajte toplo mlijeko bez da bude grudica. Dodajte lovorov list, muškatni oraščić i prstohvat soli te pirjajte 5 minuta uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
Kada je spreman, ragu bi trebao imati gustu baršunastu teksturu. Kada ste zadovoljni teksturom, stavite grijati pećnicu na 180°C.
Da bi napunili cannellone, trebat će vam vrećica za punjenje s relativno širokim otvorom. Napunite sve cannellone nadjevom pa žlicom stavite ostatak ragua u posudu oko rubova tjestenine.
Zatim prelijte bešamel umakom i prekrijte naribanim parmezanom.
Pecite kanelone 40-50 minuta dok ne porumene i fino se zapeku, a zatim ih poslužite vruće.