Počnite s topljenjem i prženjem pancete u tavi s debljim dnom na srednje jakoj vatri. Pržite dok se sva masnoća ne otopi, zatim dodajte maslinovo ulje ili maslac, mrkvu, celer i luk. Pirjajte povrće 10 do 15 minuta ili dok ne omekša.
Dodajte mljevenu govedinu, pojačajte vatru te često miješajte. Kada meso dobije boju, tj. kada dobro posmeđi, ulijte vino i miješajte dok ono u potpunosti ne ispari.
Umiješajte pasiranu rajčicu ili oguljene rajčice, djelomično poklopite tavu i ostavite da krčka otprilike dva sata tijekom kojih možete povremeno dodati i temeljac po potrebi te povremeno miješati.
Pred kraj kuhanja, kada meso već omekša, dodajte mlijeko kako biste razblažili kiselost rajčica. Posolite i popaprite po ukusu.
U slučaju da uz umak poslužujete suhu tjesteninu umjesto svježih tagliatella, umaku dodajte 120 ml slatkog vrhnja kako bi bio kremastiji.