Ukoliko koristite željeznu tavu, namažite je mašću. Ako imate neprijanjajuću tavu, preskočite ovaj korak.
Narežite guanciale na trakice (ne na kockice) i stavite ga u tavu. Pržite na laganoj vatri dok masni dijelovi ne postanu prozirni.
Kada je gunaciale hrskav i prepečen, izvadite ga šupljikavom žlicom i stavite na tanjurić.
Masnoću ostavite u tavi.
U tavu dodajte pelate i kuhajte ih 10-15 minuta.
Nakon kuhanja, zgnječite ih vilicom kako biste dobili kašu. Dodajte malo ribanog pecorino sira.
Kušajte i prema potrebi dodajte soli.
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju tako da budu al dente.
Ocijedite špagete i dodajte ih u umak u tavi. Pirjajte na jakoj vatri 2 minute i dobro promiješajte.
U umak dodajte prethodno pripremljen guanciale i pecorino. Brzo promiješajte.
Poslužite vruće.