Prvo narežite šunku na tanke trakice, a zatim trakice narežite na male komadiće. Kakvu šunku ćete koristiti je na vama.
U neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac u komadićima pa dodajte sitno nasjeckani luk. Luk pirjajte 8 minuta pa u tavu ulijte 1 grabilicu mlake vode.
Dodajte nasjeckanu šunku te uz miješanje kuhačom kuhajte još 2 minute.
Isključite vatru i ostavite sa strane.
Na štednjak stavite lonac slane vode koju zakuhajte, pa fettuccine skuhajte al dente prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu razbijte jaja u posudu i dodajte vrhnje. Snažno miješajte pjenjačom.
Dodajte naribani sir, ponovno promiješajte i na kraju dodajte sol
Nakon što prođe potrebno vrijeme, ocijedite fettuccine i stavite ih izravno u tavu s lukom i šunkom i malo promiješajte.
Dodajte smjesu jaja tako da je ravnomjerno prelijete po tjestenini. Brzo izmiješajte da se svi sastojci sjedine, zatim začinite crnim paprom i brzo poslužite dok je još vruće.