Lazanje iz tave

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Lazanje iz tave
Lazanje zasigurno spadaju u omiljena jela svih generacija, a u ovom receptu se pripremaju nešto drugačije. Za ove lazanje bit će vam potrebna samo jedna tava u kojoj ćete pripremiti i ispeći sve sastojke.

Sastojci

Broj porcija
6
6 kriškislanine, nasjeckane komadiće
1 glavicaluka, nasjeckanog
3nasjeckane mrkve
230 gmljevene junetine
230 gmljevene svinjetine
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
700 gumaka od rajčice i bosiljka
120 mlcrvenog vina (možete zamijeniti temeljcem ili vodom)
100 gkrem sira
120 gtijesta za lazanje (koje se ne mora kuhati)
200 gsvježe mozzarelle
Parmezan, po ukusu

Priprema

1 Pirjajte

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj gusanoj tavi prepržite slaninu da bude hrskava. Ubacite luk i mrkvu te pirjajte 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte mljeveno meso, posolite i popaprite te pecite dok više nije roze boje. Sav višak masnoća izbacite.


2 Krčkajte

Mesu dodajte umak od rajčice i vino te krčkajte 10-ak minuta na srednje jakoj vatri. Ubacite i krem sir te miješajte dok se ne otopi. 


3 Umiješajte

Svaki komad tijesta za lazanje razlomite na 3 ili četiri komada. Umiješajte ih u smjesu s mesom tako da u potpunosti budu prekrivene umakom. Komade tijesta namjestite da leže ravno u tavi. 


4 Pecite

Ispod i između tijesta ugurajte i nekoliko komada mozzarelle te nekoliko preostalih komada stavite na vrh. Pecite 25 minuta, a ako želite malo jače zapečen sir, pojačajte pećnicu na 220 stupnjeva te pecite dodatnih 10 minuta. 


5 Poslužite

Lazanje ostavite 5 do 10 minuta da odstoje pa pospite parmezanom. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
346 kcal
Proteini
16.8 g
Masnoće
17.6 g
Ugljikohidrati
13 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.