Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj gusanoj tavi prepržite slaninu da bude hrskava. Ubacite luk i mrkvu te pirjajte 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte mljeveno meso, posolite i popaprite te pecite dok više nije roze boje. Sav višak masnoća izbacite.
Mesu dodajte umak od rajčice i vino te krčkajte 10-ak minuta na srednje jakoj vatri. Ubacite i krem sir te miješajte dok se ne otopi.
Svaki komad tijesta za lazanje razlomite na 3 ili četiri komada. Umiješajte ih u smjesu s mesom tako da u potpunosti budu prekrivene umakom. Komade tijesta namjestite da leže ravno u tavi.
Ispod i između tijesta ugurajte i nekoliko komada mozzarelle te nekoliko preostalih komada stavite na vrh. Pecite 25 minuta, a ako želite malo jače zapečen sir, pojačajte pećnicu na 220 stupnjeva te pecite dodatnih 10 minuta.
Lazanje ostavite 5 do 10 minuta da odstoje pa pospite parmezanom.
(po porciji)