Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite luk i gljive 10 minuta ili dok ne omekšaju i malo porumene.
Dok pržite gljive i luk, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Gljivama i luku dodajte zdrobljeni češnjak i pržite još jednu minutu. Češnjak vam ne smije zagoriti, dovoljno je da samo pusti miris.
Lagano umiješajte vrhnje i naribani parmezan, a kad se sve spojilo, dodajte mladi špinat. Uklonite s vatre.
Kada je tjestenina kuhana, maknite ju s vatre i ocijedite, ali malo vode od kuhanja sačuvajte. Tjesteninu ubacite u kremasti umak od gljiva i ponovno sve vratite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri dok špinat ne uvene ili oko 5 min. Ako je umak pregust, prema potrebi dodajte vode od kuhanja tjestenine koju ste sačuvali. Začinite crnim paprom prema vlastitom ukusu.