Kremasta tjestenina s gljivama i špinatom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
 Kremasta tjestenina s gljivama i špinatom

Pomiješajte tagliatelle, gljive i špinat u umaku od parmezana i vrhnja kako biste napravili brzu i niskokaloričnu večeru za koju je potrebno samo 25 minuta.

Sastojci

Broj porcija
2
2 žlicemaslinovog ulja
1manji luk, sitno nasjeckan
150 gšampinjona
150 gtagliatella tjestenine
2 režnjačešnjaka, zdrobljenog
200 gpunomasnog vrhnja
15 gnaribanog parmezana
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Pržite luk i gljive dok ne omekšaju

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite luk i gljive 10 minuta ili dok ne omekšaju i malo porumene.


2Skuhajte tjesteninu

Dok pržite gljive i luk, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.


3Dodajte zdrobljeni češnjak

Gljivama i luku dodajte zdrobljeni češnjak i pržite još jednu minutu. Češnjak vam ne smije zagoriti, dovoljno je da samo pusti miris.


4Umiješajte vrhnje, naribani sir i špinat

Lagano umiješajte vrhnje i naribani parmezan, a kad se sve spojilo, dodajte mladi špinat. Uklonite s vatre.


5Pomiješajte kuhanu tjesteninu s umakom i još kratko kuhajte

Kada je tjestenina kuhana, maknite ju s vatre i ocijedite, ali malo vode od kuhanja sačuvajte. Tjesteninu ubacite u kremasti umak od gljiva i ponovno sve vratite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri dok špinat ne uvene ili oko 5 min. Ako je umak pregust, prema potrebi dodajte vode od kuhanja tjestenine koju ste sačuvali. Začinite crnim paprom prema vlastitom ukusu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.