Tjestenina u umaku od maslaca i kadulje Lidije Bastianich

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina u umaku od maslaca i kadulje Lidije Bastianich by Daraz Daraz

Teško da postoji jednostavnije jelo od ove tjestenine s maslacem i kaduljom. Sjajan izbor za one dane kad nemate ništa u hladnjaku, a nemate snage otići u kupovinu.

Sastojci

Broj porcija
2
170 gmaslaca
10svježih listića kadulje
80 gribanog sira
240 mlvode u kojoj se kuhala tjestenina
svježe mljeveni papar
200 gtjestenine

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Prema uputama proizvođača skuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi, tako da je maknete s vatre 1 minutu prije nego što bi bila al dente. Procjedite.


2Otopite maslac

Maslac otopite na srednje jakoj vatri, stalno ga miješajući. Kad se otopio, nastavite ga kuhati, često miješajući, dok se ne zapjeni i počne rumeniti.


3Dodajte kadulju

Dodajte listove kadulje i nastavite s kuhanjem, povremeno miješajući, dok listovi kadulje ne postanu hrskavi - oko 1 minutu.


4Dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina

Ulijte vodu u kojoj se kuhala tjestenina dok je još vruća. Lagano miješajte i pustite da se tekućina reducira na pola.



5Dovršite tjesteninu u umaku

Držite umak vrućim na vrlo laganoj vatri, dodajte mu tjesteninu i kuhajte oko 1 minute ili dok tjestenina nije kuhana onako kako vi želite uz stalno miješanje. Maknite s vatre i dodajte sir i svježe mljeveni papar neposredno prije posluživanja.




Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.