Tjestenina s rajčicama i parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s rajčicama i parmezanom by Shutterstock Shutterstock
Jelo kod kojeg se svi sastojci kuhaju u istoj posudi i tako naprave vlastiti umak, a da stvar bude još bolja, na stolu je za samo pola sata.

Sastojci

Broj porcija
4
340 glinguine tjestenine
340 gcherry rajčica, prerezanih na polovice
1 glavicaluka, tanko nasjeckana
4 češnjačešnjaka, tanko nasjeckana
½ žličicepahuljica čilija
2 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žličicekrupne soli
¼ žličicepapra
1,4 lvode
Svježe naribani parmezan za posluživanje

Priprema

1Stavite sastojke u tavu

U veliku tavu (wok) stavite tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, čili, ulje, sol, papar i vodu.


2Prokuhajte sastojke

Sve zakuhajte na jakoj vatri, često miješajte dok tjestenina ne bude al dente, a voda gotovo u potpunosti ne ispari. Kuhajte 10-ak minuta.


3Poslužite

Po ukusu začinite sa soli i paprom i rasporedite na četiri zdjelice. Poslužite s maslinovim uljem i parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.