Pappa al pomodoro

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pappa al pomodoro by Shutterstock Shutterstock
Ova je krepka juha tipično toskansko jelo, a zbog svoje izrazite jednostavnosti, pripremiti ju možete bilo koji dan u tjednu. Ovu će juhu obožavati i djeca, a kako biste malo ublažili kiselinu rajčica, slobodno joj dodajte i malo šećera.

Sastojci

Broj porcija
2
2 češnjačešnjaka
Maslinovo ulje
4 grančicesvježeg bosiljka
sušenog čilija
Sol po ukusu
Papar po ukusu
800 gkonzervirane sjeckane rajčice
2 kriškestarog ili lagano prepečenog kruha
Ribani parmezan po želji

Priprema

1Pirjajte češnjak

Češnjak oljuštite i tanko nasjeckajte. Lonac srednje veličine zagrijte na jakoj vatri, zatim dodajte malo maslinovog ulja i nasjeckani češnjak, sitno nasjeckane stabljike bosiljka, a listiće sačuvajte. Ubacite i prstohvat sušenog čilija i miješajte dok se češnjak ne zažuti, nakon čega ćete dodati i listiće bosiljka koje ste prethodno sačuvali.


2Dodajte rajčicu

Dodajte rajčicu te u jednu od praznih konzervi ulijte vodu koju ćete zatim dodati u lonac. Juhu ostavite da zakuha, zatim ju pustite da lagano krčka otprilike 5 minuta.


3Dodajte kruh

Natrgajte 2 kriške starog ili lagano prepečenog kruha te nastavite kuhati još 10-ak minuta.


4Poslužite

Juhu posolite i popaprite po ukusu te ju poslužite pokapanu s nekoliko kapi maslinovog ulja. Po želji ju možete i posipati naribanim parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.