Pappa al pomodoro (toskanska juha od rajčice i kruha)

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Pappa al pomodoro (toskanska juha od rajčice i kruha) by Shutterstock Shutterstock

Ovo je ljetna juha, koja se pravi u vrijeme kada se mogu dobiti jako dobre rajčice, ali ne moraju biti u savršenom stanju, slobodno možete koristiti i prezrele rajčice koje su se već počele raspadati.

Sastojci

Broj porcija
2
75 mlmaslinovog ulja
2 češnjačešnjaka
150 gkruha
100 gcherry rajčica
svježi bosiljak
sol
papar
Napomena: Umjesto cherry rajčica, slobodno možete koristiti obične rajčice narezane na kockice.

Priprema

1Ogulite rajčice

Stavite rajčice u zdjelu otpornu na toplinu, prelijte ih kipućom vodom i ostavite da odstoje minutu dok im kožica ne počne pucati. Ocijedite, ogulite i bacite kožice.


2Pasirajte rajčice

Rajčice pretvorite u pire koristeći električnu sjeckalicu ili štapni misker.


3Kratko popržite češnjak

Stavite ulje u veliku tavu na srednje jaku vatru, zatim pržite češnjak oko minutu, tek toliko da pusti miris, ali ne porumeni.


4Dodajte rajčice

U tavu dodajte pasiranu rajčicu i 300 ml vode, pa pustite da lagano krčka.


5Dodajte kruh i svježi bosiljak

U međuvremenu sitno nasjeckajte bosiljak i grubo narežite kruh pa oboje dodajte u tavu s rajčicama. Smanjite vatru i ostavite da lagano krčka oko 45 minuta, povremeno miješajući.


6Ispecite cherry rajčice

Prelijte cherry rajčice s malo ulja i stavite u novu, vruću tavu da lagano pocrne.


7Začinite juhu i dodajte cherry rajčice

Kad juha postane gusta, začinite je po ukusu. Ako je pregusta, dodajte još malo vode, zatim umiješajte cherry rajčice . Ostavite da se malo ohladi, zatim podijelite u zdjelice, natrgajte listove bosiljka i završite s malo dodatnog ulja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.