Stavite rajčice u zdjelu otpornu na toplinu, prelijte ih kipućom vodom i ostavite da odstoje minutu dok im kožica ne počne pucati. Ocijedite, ogulite i bacite kožice.
Rajčice pretvorite u pire koristeći električnu sjeckalicu ili štapni misker.
Stavite ulje u veliku tavu na srednje jaku vatru, zatim pržite češnjak oko minutu, tek toliko da pusti miris, ali ne porumeni.
U tavu dodajte pasiranu rajčicu i 300 ml vode, pa pustite da lagano krčka.
U međuvremenu sitno nasjeckajte bosiljak i grubo narežite kruh pa oboje dodajte u tavu s rajčicama. Smanjite vatru i ostavite da lagano krčka oko 45 minuta, povremeno miješajući.
Prelijte cherry rajčice s malo ulja i stavite u novu, vruću tavu da lagano pocrne.
Kad juha postane gusta, začinite je po ukusu. Ako je pregusta, dodajte još malo vode, zatim umiješajte cherry rajčice . Ostavite da se malo ohladi, zatim podijelite u zdjelice, natrgajte listove bosiljka i završite s malo dodatnog ulja.