Minestrone

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Minestrone by youtube
Minestrone by Shutterstock Shutterstock
Osnovne vještine baratanja nožem, sezonsko povrće i veliki lonac - ove tri stvari su vam potrebne za pripremu obilne, bogate i hranjive talijanske juhe. Priprema ove juhe nema točno utvrđene namirnice već se one mijenjaju ovisno o sezoni. Ipak, većina recepata uključuje luk, mrkvu, celer, rajčice i mahunarke, poput graha ili graška.

Sastojci

Broj porcija
4
50 gsvinjske masti
2 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 glavicaluka srednje veličine
100 ggraha
100 gkukuruza
100 gpšenice
2krumpira
200 goguljenih rajčica
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1Ubacite u lonac

Luk, nasjeckani celer, mast i maslinovo ulje ubacite u lonac. 


2Začinite

Dodajte 480 ml vruće vode, posolite i popaprite po ukusu.


3Krčkajte

Dodajte grah, kukuruz, pšenicu, rajčice i nasjeckani krumpir. Nastavite krčkati dok svi sastojci ne omekšaju te po potrebi dodajte još vruće vode. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.