Krumpir je povrće i jedna od najvažnijih prehrambenih namirnica na svijetu. Hranjiv je, svestran i lako dostupan tijekom cijele godine, a u kuhinji se koristi u raznim oblicima: kao kuhan, pečen, pržen, kao pire, u juhama, varivima i salatama.
Lidia Bastianich ima recept za najhrskavije pečene krumpir, savršene za božićni ručak. Evo kako ih pripremiti.
Na zagrebačkom adventskom Fuliranju u ponudi kućice Tringelt s domaćim specijalitetima, našla se i ova moćna, zimska juha. Otkrili su nam recept.
Za francusku salatu se kaže kako je nastala iz ruske salate, odnosno da je njezina skromnija i pojednostavljena verzija. Ruska salata obično sadrži egzotične sastojke poput kavijara, jastoga, kapara i dimljenog mesa, dok je francuska salata njena skromnija verzija prilagođena srednjoeuropskim okusima. Ova je ruska salata također prilagođena našim prostorima, a sadrži šunku.