Zagorska juha protiv mamurluka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Zagorska juha protiv mamurluka by Tringelt PR Tringelt PR

Na zagrebačkom adventskom Fuliranju u ponudi kućice Tringelt s domaćim specijalitetima, našla se i ova moćna, zimska juha. Otkrili su nam recept.

Sastojci

Broj porcija
8
120 gcrvenog luka
150 gmrkve
150 gšampinjona
150 gbukovače
150 gslanine
1 žlicasvinjske masti
1 lpovrtnog temeljca
1 lvode
1 žličicašećera
2 žlicecrvene dimljene paprike
Pola žlice crvene ljute paprike
1 žličicasoli
4-5 lovorovih listova
1 žlicaperšina
Pola žličice crnog papra

Priprema

1 Pripremite sastojke

Nasjeckajte luk, mrkvu i krumpir na kockice veličine od oko 1,5-2 cm x 1,5-2 cm, te slaninu na trakice.


2 Popržite luk i slaninu

U dublji lonac stavite svinjsku mast, pustite da se otopi i ugrije, dodajte luk i propržite ga dok ne postane staklast, pa dodajte slaninu. Propržite slaninu nekoliko minuta na laganoj vatri dok ne postane svijetlo smeđa.


3 Dodajte ostale sastojke

Dodajte nasjeckane šampinjone, bukovače i mrkvu, te nastavite sve pirjati. Dodajte sol, papar, lovorove listove i peršin, pa ulijte povrtni temeljac i vodu. Dodajte crvenu dimljenu papriku i crvenu ljutu papriku po želji, te malo šećera.


4 Kuhajte

Kada sve lagano zakuha dodajte krumpir, kuhajte na laganoj vatri narednih 15-20 min. Servirajte juhu uz kukuruzni ili miješani kukuruzni kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.