Domaća juha od repe i povrća

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća juha od repe i povrća by Shutterstock Shutterstock

Ništa ne grije dušu i tijelo kao zdjela domaće juhe, a ova juha od repe i povrća prava je poslastica za ljubitelje tradicionalnih okusa. Spoj slatkoće mrkve, blage pikantnosti repe i kremaste teksture stvara savršenu ravnotežu između jednostavnosti i bogatstva okusa. Priprema je brza, sastojci su lako dostupni, a rezultat je hranjivo jelo koje možete poslužiti kao toplo predjelo ili laganu večeru.

Sastojci

Broj porcija
4
2mrkve
0,5 stabljikecelera
2 žliceulja
1 lpovrtnog temeljca
100 mlvrhnja za kuhanje
sol i papar po ukusu
1lovorov list
1 prstohvatmljevene paprike

Priprema

1 Pripremite povrće

Repu ogulite i narežite na kockice, kao i krumpir, a mrkvu narežite na kolutiće. Nasjeckajte luk i na sitno narežite celer.


2 Propirjajte luk

U loncu zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani luk i kratko ga propirjajte dok ne postane staklast.


3 Dodajte povrće

Dodajte mrkvu, repu i celer te pirjajte nekoliko minuta da povrće pusti miris. Zatim dodajte krumpir i lovorov list.


4 Ulijte temeljac

Ulijte povrtni temeljac i kuhajte 25-30 minuta, dok povrće ne omekša.


5 Izblendajte

Izvadite lovorov list. Dio juhe (otprilike trećinu) možete izblendati štapnim mikserom za gušću teksturu, a ostatak ostavite s komadićima povrća.


6 Dodajte vrhnje

Po želji dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kratko prokuhajte još 2-3 minute.


7 Začinite i poslužite

Začinite solju, paprom i prstohvatom mljevene paprike. Poslužite toplo uz prepečene kriške kruha.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.