Mladi luk

Proljeće je sezona mladog luka, namirnice koja je nezaobilazan dio uskršnjeg stola, a koja je bogata vitaminima. Najčešće se jede svjež uz malo soli i hrena, no može ga se dodavati i u brojna jela.

Mladi luk
Recepti
Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Rolade od svinjskih leđa s dinstanim aromatiziranim kiselim kupusom
(6)
1h 40min

Svinjetinu točnije svinjska leđa potrebno je istući i napuniti nadjevom te zarolati u manje rolade. Nadjev se sastoji od šljiva, vina i začina, a kao prilog savršeno uz sočno meso paše aromatizirani kupus.

Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Okruglice od starog kruha
(6)
40min

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.

Juha od mrkve i naranče
(5)
40min

Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.

Povrtni rižoto
(5)
50min

Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Punjeni zapečeni krumpir
(5)
1h 25min

Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način kako da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice.

Turska juha od krumpira
30min

Ovu ukusnu juhu od krumpira i jogurta možete pripremiti u manje od pola sata, a ako volite juhe ova bi vam mogla postati omiljena.

Omlet s pancetom i paprikom
30min

Savršen omlet s pancetom i paprikom.

Zapečene palačinke s mljevenim mesom
1h 25min

Zapečene palačinke s mljevenim mesom. Ovo je definitivno najdraže jelo u zadnje vrijeme mojim ukućanima. Vjerujem da će biti jedno od dražih i vama.

Mesne okruglice u umaku od rajčice Nigelle Lawson
1h 10min

Mesne okruglice u umaku od rajčice prema receptu Nigelle Lawson, savršen su izbor za oiteljski ručak. Trik s ovim mesnim okruglicama je da budu male. Poslužite ih uz omiljenu tjesteninu.

Gulaš od krumpira
(14)
45min

Gulaš od krumpira brzo se sprema i super je izbor za ručak za hladne dane.

Rižoto Milanese
(11)
30min

Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.

Klepe
(9)
55min

Klepe se nazivaju i bosanskim raviolima ili mantijama, jer se pripremaju na sličan način. Mali su komadi tijesta punjeni smjesom od mesa, luka i češnjaka i posluženi s velikom količinom začinjenog kiselog vrhnja. Jednom kada ih počnete jesti nećete moći prestati. Nastavit ćete uzimati jedan za drugim, a taman kad pomislite da ste gotovi... jednostavno si nećete moći pomoći–i pojest ćete još jedan, pa još jedan...

Index kuhinja

Znanost iza kuhanih jaja: Ako ih kuhate na ovaj način, ispast će savršeno

Znanost iza kuhanih jaja: Ako ih kuhate na ovaj način, ispast će savršeno

KUHANA jaja naizgled su jednostavna za pripremu, no ovisno o tome kakav žumanjak preferirate, vrijeme kuhanja se razlikuje. Ipak, talijanski znanstvenici sada su otkrili savršenu metodu kuhanja jaja i s ostatkom svijeta podijelili koliko bi se dugo jaja zapravo trebala kuhati.
Moraju li krafne imati prsten da bi bile dobre? Ove nemaju, a izgledaju odlično

Moraju li krafne imati prsten da bi bile dobre? Ove nemaju, a izgledaju odlično

DOŠLO je doba kada su krafne posvuda - iskaču nam na društvenim mrežama, osjetimo miris prženog ulja kada prolazimo pored omiljene pekarnice, viđamo ih po trgovinama. Osim onih klasičnih, s marmeladom ili čokoladom, ove godine popularne su krafne s raznim punjenjima, a jedno im je zajedničko - sve imaju prsten.
Ako za Valentinovo želite iznenaditi partnera, znamo gdje naručiti najbolje slastice

Ako za Valentinovo želite iznenaditi partnera, znamo gdje naručiti najbolje slastice

BILO da svoju bolju polovicu želite iznenaditi nekom slasticom povodom Dana zaljubljenih ili želite počastiti sami sebe, u nastavku smo izdvojili aktualnu ponudu nekih zagrebačkih lokala i slastičarnica. U ponudi ima svega, od čokoladica do torti.