Mladi luk

Proljeće je sezona mladog luka, namirnice koja je nezaobilazan dio uskršnjeg stola, a koja je bogata vitaminima. Najčešće se jede svjež uz malo soli i hrena, no može ga se dodavati i u brojna jela.

Mladi luk
Recepti
Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Rolade od svinjskih leđa s dinstanim aromatiziranim kiselim kupusom
(6)
1h 40min

Svinjetinu točnije svinjska leđa potrebno je istući i napuniti nadjevom te zarolati u manje rolade. Nadjev se sastoji od šljiva, vina i začina, a kao prilog savršeno uz sočno meso paše aromatizirani kupus.

Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Okruglice od starog kruha
(6)
40min

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.

Punjeni zapečeni krumpir
(5)
1h 25min

Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način kako da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice.

Juha od mrkve i naranče
(5)
40min

Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.

Povrtni rižoto
(5)
50min

Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Turska juha od krumpira
30min

Ovu ukusnu juhu od krumpira i jogurta možete pripremiti u manje od pola sata, a ako volite juhe ova bi vam mogla postati omiljena.

Omlet s pancetom i paprikom
30min

Savršen omlet s pancetom i paprikom.

Zapečene palačinke s mljevenim mesom
1h 25min

Zapečene palačinke s mljevenim mesom. Ovo je definitivno najdraže jelo u zadnje vrijeme mojim ukućanima. Vjerujem da će biti jedno od dražih i vama.

Mesne okruglice u umaku od rajčice Nigelle Lawson
1h 10min

Mesne okruglice u umaku od rajčice prema receptu Nigelle Lawson, savršen su izbor za oiteljski ručak. Trik s ovim mesnim okruglicama je da budu male. Poslužite ih uz omiljenu tjesteninu.

Gulaš od krumpira
(14)
45min

Gulaš od krumpira brzo se sprema i super je izbor za ručak za hladne dane.

Rižoto Milanese
(11)
30min

Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.

Klepe
(9)
55min

Klepe se nazivaju i bosanskim raviolima ili mantijama, jer se pripremaju na sličan način. Mali su komadi tijesta punjeni smjesom od mesa, luka i češnjaka i posluženi s velikom količinom začinjenog kiselog vrhnja. Jednom kada ih počnete jesti nećete moći prestati. Nastavit ćete uzimati jedan za drugim, a taman kad pomislite da ste gotovi... jednostavno si nećete moći pomoći–i pojest ćete još jedan, pa još jedan...

Index kuhinja

Ako volite kombinaciju maka i sira, obožavat ćete ovaj prhki kolač

Ako volite kombinaciju maka i sira, obožavat ćete ovaj prhki kolač

KOMBINACIJA sira i maka u slasticama nepogrešiva je, a to zna i naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, koja je ponovno podijelila recept za kolač koji je oduševio hrpu ljudi na Facebooku.
Volite ukiseljenu papriku? Znamo koliko je zapravo zdrava

Volite ukiseljenu papriku? Znamo koliko je zapravo zdrava

ZIMI najčešće posežemo za ukiseljenim povrćem, bilo da je naše domaće, ili iz dućana. No, je li ono zaista zdravo i koliko je toga dobrog nakon fermentacije ostalo u njemu?
Lažna mađarica gotova je u 20 minuta, i to bez pečenja - odlična je

Lažna mađarica gotova je u 20 minuta, i to bez pečenja - odlična je

MALO tko ne voli mađaricu, ali nemamo uvijek vremena za pripremu originala. Ovaj put donosimo vam recept za njezinu lažnu verziju - čokoladni kolač koji se ne peče, a gotov je u 20 minuta.