Mladi luk

Proljeće je sezona mladog luka, namirnice koja je nezaobilazan dio uskršnjeg stola, a koja je bogata vitaminima. Najčešće se jede svjež uz malo soli i hrena, no može ga se dodavati i u brojna jela.

Mladi luk
Recepti
Prisiljeno zelje
(14)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Krumpir i grah sa suhim mesom
(10)
45min

Krumpir i grah sa suhim mesom recept je koji se lako i brzo priprema, a najbolji je za hladne dane.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Didov soparnik
(6)
1h 15min

Recept iz konobe Didov san.

Rolade od svinjskih leđa s dinstanim aromatiziranim kiselim kupusom
(6)
1h 40min

Svinjetinu točnije svinjska leđa potrebno je istući i napuniti nadjevom te zarolati u manje rolade. Nadjev se sastoji od šljiva, vina i začina, a kao prilog savršeno uz sočno meso paše aromatizirani kupus.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Okruglice od starog kruha
(6)
40min

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači.

Juha od mrkve i naranče
(5)
40min

Ova okrepljujuća juha puna vitamina jednostavna je za pripremu. Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom i završite juhu uz dodatak soka od naranče koji će dati posebnu aromu.

Povrtni rižoto
(5)
50min

Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Punjeni zapečeni krumpir
(5)
1h 25min

Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način kako da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice.

Zapečene palačinke s mljevenim mesom
1h 25min

Zapečene palačinke s mljevenim mesom. Ovo je definitivno najdraže jelo u zadnje vrijeme mojim ukućanima. Vjerujem da će biti jedno od dražih i vama.

Turska juha od krumpira
30min

Ovu ukusnu juhu od krumpira i jogurta možete pripremiti u manje od pola sata, a ako volite juhe ova bi vam mogla postati omiljena.

Mesne okruglice u umaku od rajčice Nigelle Lawson
1h 10min

Mesne okruglice u umaku od rajčice prema receptu Nigelle Lawson, savršen su izbor za oiteljski ručak. Trik s ovim mesnim okruglicama je da budu male. Poslužite ih uz omiljenu tjesteninu.

Omlet s pancetom i paprikom
30min

Savršen omlet s pancetom i paprikom.

Gulaš od krumpira
(14)
45min

Gulaš od krumpira brzo se sprema i super je izbor za ručak za hladne dane.

Rižoto Milanese
(11)
30min

Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.

Klepe
(9)
55min

Klepe se nazivaju i bosanskim raviolima ili mantijama, jer se pripremaju na sličan način. Mali su komadi tijesta punjeni smjesom od mesa, luka i češnjaka i posluženi s velikom količinom začinjenog kiselog vrhnja. Jednom kada ih počnete jesti nećete moći prestati. Nastavit ćete uzimati jedan za drugim, a taman kad pomislite da ste gotovi... jednostavno si nećete moći pomoći–i pojest ćete još jedan, pa još jedan...

Parmigiana
(8)
1h 45min

Parmigiana od patlidžana klasično je talijansko jelo - ukusna kombinacija patlidžana, umaka od rajčice, kremaste ricotte i aromatičnog parmezana. Uživajte u bogatim slojevima slanih patlidžana i topljenog sira kao predjelo, glavno jelo ili prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe.

Index kuhinja

Na festival rakije u Zagrebu stigli Meksikanci, Japanci i Talijani. Evo kako je bilo

Na festival rakije u Zagrebu stigli Meksikanci, Japanci i Talijani. Evo kako je bilo

Treće izdanje ZGrappa festivala u Zagrebu okupilo je destilerije iz cijelog svijeta, s talijanskim partnerstvom u središtu pozornosti.
Hrskava domaća "poslastica" koja osvaja sve - savršena za hladne dane

Hrskava domaća "poslastica" koja osvaja sve - savršena za hladne dane

Hrskavi snack koji se lako priprema, a osvaja svakoga tko ga proba. Prava domaća "poslastica" za hladnije dane.
Jedan od jednostavnijih kolača koji se nekoć radio u svakoj kući

Jedan od jednostavnijih kolača koji se nekoć radio u svakoj kući

Recept za klasičnu pitu od jogurta s modernim dodatkom kakaa. Prhko tijesto i lagani, osvježavajući nadjev čine ovaj kolač idealnim desertom za svaku prigodu. Jednostavna i brza priprema.