Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Operite gljive i pažljivo odstranite peteljke.
Očišćene gljive stavite na lim za pečenje stranom gdje je bila peteljka prema dolje te ih pecite 10 minuta dok ne ispuste tekućinu. Izvadite ih na papirnate ručnike, ponovno stranom peteljke prema dolje, kako bi se upio višak tekućine.
Nasjeckajte na vrlo male komadiće otprilike polovicu peteljki gljiva. Nasjeckajte luk, mladi luk, papriku i pečenu papriku te peršin.
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa ubacite i popržite nasjeckane peteljke, pečenu i svježu papriku, mladi luk i luk. Dodajte origano, sol i papar te nastavite pržiti dok luk i paprika ne omekšaju.
Prebacite nadjev u posudu i ostavite ga da se malo ohladi. Dodajte peršin, krušne mrvice i parmezan te dobro izmiješajte.
Ovaj put gljive slažite na lim za pečenje okrenute na suprotnu stranu, peteljkom prema gore te ih dobro napunite nadjevom.
Pecite 15 minuta i poslužite toplo.
(po porciji)