Predjela

Zanimljiva i atraktivna predjela važan su dio svakog partyja i druženja, a uz ove originalne ideje postat će prave zvijezde večeri.

Predjela
La Štruk štrukli
(23)
2h

La Štruk je svjetski poznat zagrebački restoran koji na meniju oduvijek ima jedno jelo, a to su štrukli. To su klasični štrukli koje vole jesti svi, pa i oni koji su mislili da ne vole štrukle. Baš smo zato htjeli recept, i dobili smo ga.

Popečci od tikvica
(17)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Brza pita s tikvicama
(15)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Sir i vrhnje
(14)
5min

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje.

Hrskavi kroketi
(13)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Kuhani zagorski štrukli sa sirom
(12)
1h 10min

Zagorski štrukli ili štruklji tradicionalno su jelo Hrvatskog zagorja. Pripremaju se od ukusnog vučenog tijesta i nadjeva od jaja i svježeg sira. Kuhaju se u kipućoj vodi, a za zapečenu varijantu se preliju vrhnjem i zapeku.

Pohani sir
(12)
30min

Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerojatno ukusno i hrskavo. Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.

Gljive iz pećnice
(12)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Drvca od lisnatog tijesta
(11)
33min

Uživajte sa svojim klincima u pripremi ovih savršeno zabavnih božićnih jelki od lisnatog tijesta.

Rolada od špinata
(11)
45min

Hladna rolada od špinata sa svježim sirom i šunkom.

Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Čips od krumpira i tikvica sa slaninom i gorgonzolom
(11)
1h

Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.

Punjene školjkice
(10)
50min

Tijesto za ovaj recept oblikovano je u školjkice i punjeno nadjevom od sira, šunke i špinata. Preklopljeno tijesto se peče, svega par minuta, na tavi i ono je spremno. Umjesto špinata možete koristiti i blitvu.

Mesne okruglice u tijestu
(10)
35min

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve
(10)
5h 30min

Jelo s menija u novom tapas baru "Sol" chefa Mate Jankovića.

Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Kimchi
(10)
2h 20min

Ovaj recept za tradicionalni korejski kimchi koristi jednostavne sastojke i prikladan je za početnike. U Južnoj Koreji se ovakva vrsta kimchija naziva Mak-Kimchi ili jednostavni kimchi, a riječ mak ovdje zapravo znači "što god" ili "kako god želite".

Zalogajčići od sira
(9)
20min

Ovi zalogajčići od krem sira, plavog sira, brusnica i pekan oraha idealni su kao snack za druženje s prijateljima. Bit će vam potrebni i slani štapići kako bi lakše poslužili ovu grickalicu.

Piletina u lisnatom
(9)
1h 5min

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo.

Marinirane srdele
(9)
1h 10min

Za pripremu ovog jela potrebne su vam svježe srdele i kvalitetno domaće maslinovo ulje. Mariniranjem srdela preko noći istaknut ćete morski okus ribe.

Index kuhinja

Riba vam se uvijek lijepi za tavu? Evo što radite krivo i u čemu je zapravo fora

Riba vam se uvijek lijepi za tavu? Evo što radite krivo i u čemu je zapravo fora

PEČENJE ribe na tavi zvuči lako, no mnogi znaju kako vrlo lako stvara frustraciju. Riba se lijepi, te na kraju - raspada. Evo u čemu je stvar i kako to napraviti "bezbolno".
Stigle su prve šljive, od njih radimo ove presočne kolače

Stigle su prve šljive, od njih radimo ove presočne kolače

NA TRŽNICE su stigle prve ovogodišnje šljive, sočne i mirisne, a kilogram trenutno košta oko 3 eura.
Jedan običan sastojak svakom jelu daje "ono nešto" - kao da je iz restorana

Jedan običan sastojak svakom jelu daje "ono nešto" - kao da je iz restorana

PONEKAD i najjednostavnije jelo može dobiti onaj bogat, "restoranski" okus - uz samo jedan pravi dodatak na kraju kuhanja.