Predjela

Zanimljiva i atraktivna predjela važan su dio svakog partyja i druženja, a uz ove originalne ideje postat će prave zvijezde večeri.

Predjela
La Štruk štrukli
(22)
2h

La Štruk je svjetski poznat zagrebački restoran koji na meniju oduvijek ima jedno jelo, a to su štrukli. To su klasični štrukli koje vole jesti svi, pa i oni koji su mislili da ne vole štrukle. Baš smo zato htjeli recept, i dobili smo ga.

Brza pita sa sirom
(14)
40min

Ova pita idealna je ako nemate previše slobodnog vremena na raspolaganju, a opet želite pripremiti nešto ukusno. Kore za pitu potrebno je oblikovati u lepezu, a zatim preliti nadjevom i staviti u pećnicu.

Sir i vrhnje
(14)
5min

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje.

Brza pita s tikvicama
(14)
45min

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Kuhani zagorski štrukli sa sirom
(12)
1h 10min

Zagorski štrukli ili štruklji tradicionalno su jelo Hrvatskog zagorja. Pripremaju se od ukusnog vučenog tijesta i nadjeva od jaja i svježeg sira. Kuhaju se u kipućoj vodi, a za zapečenu varijantu se preliju vrhnjem i zapeku.

Super brzi humus
(12)
10min

Za ovaj super brzi humus nije potrebno namakati ni kuhati slanutak. Trebat će vam jedna konzerva slanutka, tahini i začini, te multipraktik kako bi usitnili sve sastojke i dobili namaz.

Popečci od tikvica
(12)
20min

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.

Hrskavi kroketi
(12)
30min

Saznajte kako pripremiti mekane i hrskave krokete koji su savršen prilog pečenom ili pohanom mesu. Po želji u smjesu s krumpirom umiješajte nasjeckane začine.

Drvca od lisnatog tijesta
(11)
33min

Uživajte sa svojim klincima u pripremi ovih savršeno zabavnih božićnih jelki od lisnatog tijesta.

Pohani sir
(11)
30min

Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerojatno ukusno i hrskavo. Poslužite ga uz sve što vam srce poželi, a za još više okusa, pokapajte ga s nekoliko kapi limunovog soka.

Školjke Sv. Jakova s lećom, pancetom i pireom od celera
(10)
50min

Školjke Svetog Jakova spadaju u namirnice koje vrlo često možemo vidjeti u visokoj gastronomiji. Možemo je pripremiti sirovu i termički obrađenu. Kod nas se vrlo često priprema gratinirana i na žaru s češnjakom i peršinom. Za ovaj blagdanski recept odlučio sam se za hrabriju hedonističku kombinaciju s pancetom, dinstanom lećom i pireom od celera. Panceta jelu daje aromu i fantastičan okus, a sve se fino upotpunjuje s okusom leće i aromom pirea od celera.

Profiterol s mariniranom pastrvom, dimljenim vrhnjem i ikrom pastrve
(10)
5h 30min

Jelo s menija u novom tapas baru "Sol" chefa Mate Jankovića.

Rolada od špinata
(10)
45min

Hladna rolada od špinata sa svježim sirom i šunkom.

Punjene školjkice
(10)
50min

Tijesto za ovaj recept oblikovano je u školjkice i punjeno nadjevom od sira, šunke i špinata. Preklopljeno tijesto se peče, svega par minuta, na tavi i ono je spremno. Umjesto špinata možete koristiti i blitvu.

Čips od krumpira i tikvica sa slaninom i gorgonzolom
(10)
1h

Ovaj domaći čips osvaja na prvi zalogaj tako da je idealan za sve vrste druženja i zabava. Poslužite ga uz umak po izboru.

Mesne okruglice u tijestu
(10)
35min

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Okruglice od tune
(10)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Gljive iz pećnice
(10)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Zalogajčići od sira
(9)
20min

Ovi zalogajčići od krem sira, plavog sira, brusnica i pekan oraha idealni su kao snack za druženje s prijateljima. Bit će vam potrebni i slani štapići kako bi lakše poslužili ovu grickalicu.

Salata od hobotnice
(9)
2h 15min

Za pripremu ove salate trebat će vam nešto više vremena, a za početak hobotnicu je potrebno očistiti i skuhati. Neki tvrde kako pluteni čep u vodi s hobotnicom tijekom kuhanja utječe na mekoću, dok drugi tvrde da to nema nikakve veze, ovaj put korištenje plutenog čepa ostavljamo na vama. Dok se kuha, pripremite ostale sastojke za salatu. Salatu po želji umjesto octa možete začiniti i limunovim sokom.

Index kuhinja

Sve što trebate znati o izradi klasičnog biskvita + isprobani recept

Sve što trebate znati o izradi klasičnog biskvita + isprobani recept

ZA pripremu savršenog biskvita potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih savjeta.
Bread Club uskoro na još jednoj lokaciji u Zagrebu, jedva čekamo

Bread Club uskoro na još jednoj lokaciji u Zagrebu, jedva čekamo

POPULARNA sourdough pekarnica otvara četvrtu poslovnicu u Zagrebu.
Kladdkaka - najjednostavniji čokoladni kolač koji možete zamisliti

Kladdkaka - najjednostavniji čokoladni kolač koji možete zamisliti

OVAJ švedski čokoladni kolač je nevjerojatno jednostavan za pripremu, a osnovni recept ne zahtijeva više od sedam sastojaka.