Pomiješajte sve sastojke za tijesto i mijesite dok ne postane glatko. Premažite ga s malo ulja i ostavite da odmori otprilike pola sata.
Pripremite nadjev tako da u posudi sjedinite sir, jaja, sol i vrhnje. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Nakon što je tijesto odstajalo 30 minuta, prebacite ga na pobrašnjenu radnu podlogu te ga razvaljajte i premažite s malo ulja.
Razvlačite tijesto od sredine prema krajevima stola, tako da dobijete pravokutnik dimenzija otprilike 100 x 60 cm.
Nadjev od sira razmažite po dužem dijelu razvučenog tijesta tako da pokrije jednu njegovu trećinu. Uklonite zadebljane krajeve tijesta.
Tijesto zarolajte počevši od sira prema drugom rubu tijesta. Razrežite na jastučiće pomoću ruba tanjura. U loncu zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili te kuhajte štrukle 5 minuta.
Ocijedite ih i ako želite poslužite uz pržene krušne mrvice.