Prosijajte brašno, dodajte sol, ulje i vodu. Umijesite tijesto i mijesite otprilike 15 minuta dok ne bude mekano. Po potrebi dodajte još malo vode. Oblikujte u loptu, premjestite u veću posudu te ga premažite s malo ulja. Posudu prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom otprilike 45 minuta.
Za nadjev pjenjačom istucite jaja sa sirom, soli i svinjskom masti.
Stolnjak pospite brašnom i pomoću valjka razvaljajte tijesto dok ne bude tanko. Po potrebi dodajte još brašna kako se tijesto ne bi lijepilo. Tijesto razvaljajte u ovalni ili kvadratni oblik te ga pomoću kista lagano premažite uljem i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Rukama razvucite tanko tijesto preko cijelog stola. Tijesto treba biti prozirno, a rubovi malo deblji i njih možete odstraniti nožem.
Rasporedite nadjev do polovice tijesta, a zatim ga ravnomjerno rasporedite pomoću noža. Dižite lagano stolnjak te pomoću njega zarolajte tijesto u savijaču. Pomoću ruba tanjura režite štrukle.
Zakuhajte veću količinu vode te ju dobro posolite. Smanjite vatru, dodajte štrukle pa ih kuhajte otprilike 10 minuta.
Nakon 10 minuta ocijedite štrukle i prebacite ih na lim za pečenje.
Pjenjačom umutite jaja, slatko vrhnje i malo soli. Dobivenu smjesu prelijte preko štrukli.
Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva i pecite ih 30 minuta. Štrukli su gotovi kad dobiju zlatnu boju.