Babičini kuhani štrukli

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Babičini kuhani štrukli by Mario Krog Mario Krog

Mario Krog podijelio je s nama recept za bakine domaće kuhane štrukle, inače iz njegove nove kuharice "Babičini recepti". Od početne količine sastojaka dobit ćete 20 do 30 manjih štrukli.

Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto

800 gglatkog brašna
10 gsoli
100 mlulja
400 mltople vode

Nadjev

1 kgsvježeg sira
3jaja
20 gsoli

Voda za kuhanje

2 lvode
10 gmasti
20 gluka
1 žličicaslatke crvene paprike

Priprema

Tijesto

1Zamijesite tijesto

Od brašna, soli, ulja i tople vode zamijesite glatko tijesto. Tijesto nauljite i ostavite da odmara sat do dva.

Nadjev

2Napravite nadjev od sira

Domaći svježi sir dobro ocijedite i izgnječite. Dodajte mu jaja i sol.

Razvlačenje i punjenje tijesta

3Oblikujte štrukle

Tijesto tanko razvaljajte i razvucite po stolu. Na razvaljano tijesto rasporedite sirnu smjesu.


Svaku stranu zarolajte prema sredini i tanjurom režite manje štrukle.

Kuhanje

4Skuhajte štrukle

U lonac stavite vodu i sol. Kada voda zavrije dodajte štrukle i malo nasjeckanog svježeg peršina.


Štrukle kuhajte 10 do 15 minuta.


5Dodajte začin

Na masti popržite sitno sjeckani luk. Pred kraj mu dodajte slatku crvenu papriku. Sve ulijte u vruće štrukle.