Meso dobro posolite i stavite u posudu. U posudi meso stoji 5 dana ali ga svaki dan okrećite.
Nakon 5 dana meso izvadite i stavite kuhati u toliko vode da je meso pokriveno. U vodu stavite češnjak, biber i lovorov list. Meso neka vrije 30 min.
Nakon 30 min izvadite meso, narežite na veće komade i stavite peči na temperaturu 180 stupnjeva oko sat vremena ovisno o veličini komada mesa. Meso je gotovo dok iz njega izađe sva voda.
Meso premažite kosanom masti i čuvajte na hladnom do upotrebe.
Slaninu narežite na komade i kuhajte u vodi 60 min. Izvadite je i dobro ohladite.
Skinite kožu, izrežite je na manje komade i sameljite. Mljevenu slaninu dobro posolite i izmiješajte, te stavite u tiblicu.
Prvo stavite sloj slanine zatim meso pa opet slaninu pa meso i sve tako dok ne potrošite meso i slaninu.
Morate paziti da slaninu dobro nagnječite (stisnete) da istisnete sav zrak, a pritom se meso ne smije dodirivati.
Tako stavite da odstoji određeno vrijeme nakon čega možete jesti.