Pilećim jetricama odstranite žilice, zatim ih isperite i nježno osušite kuhinjskim papirom.
Otopite desetinu maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pirjajte uz često miješanje oko 5 minuta ili dok ne omekšaju.
Dodajte jetrica i majčinu dušicu i pržite ih uz često miješanje, oko 3-4 minute ili dok jetrica ne poprime boju izvana, ali ostanu ružičasta u sredini.
Ulijte brandy, ostavite da krčka oko 10 sekundi, zatim u tavu dodajte preostali maslac i muškatni oraščić, te tavu uklonite s vatre.
Ostavite sa strane nekoliko minuta da maslac omekša, a zatim smjesu blenderom ili štapnim mikserom, u serijama ako je potrebno, pretvorite u glatki pire.
Po ukusu začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.
Žlicom premjestite paštetu u odgovarajuću posudu. Otopite višak maslaca i malo prelijte preko paštete. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata prije jela.
Paštetu izvadite iz hladnjaka 20-ak minuta prije posluživanja kako bi malo omekšala. Poslužite uz hrskavi kruh ili vrući tost.