U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte brašno i uz stalno miješanje kuhajte 3 minute, dok ne dobijete glatku smjesu.
U tavu zatim vrlo polako ulijte mlijeko i pileći temeljac. Stalno miješajte, dok se sve dobro ne sjedini. Ovaj proces može trajati do 30 minuta.
Dodajte muškatni oraščić te sol i papar po ukusu.
Kuhajte na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i glatka, sa konzistencijom sličnom pireu od krumpira.
Smanjite vatru na nisko. Dodajte sitno sjeckanu šunku, stalno miješajući dok se sve dobro ne sjedini, 2 do 3 minute.
Maknite s vatre i po potrebi prilagodite začine.
Ostavite da se umak ohladi 5 do 10 minuta. Zatim stavite u hladnjak dok se smjesa potpuno ne ohladi, otprilike 3 sata. Ako pripremate dan ili dva unaprijed, smjesu možete čvrsto pokriti i držati u hladnjaku dok niste spremni pržiti krokete.
Prekrijte ruke brašnom, a zatim podijelite smjesu u kuglice veličine oko 2.5 cm.
Oblikovane kuglice stavite na tanjur tako da se ne dodiruju.
U odvojenoj maloj, plitkoj zdjeli, razmutite jaja s vodom. U drugu malu, plitku zdjelu, stavite krušne mrvice.
U veliku tavu ili lonac dodajte otprilike 1 cm ulja i dobro zagrijte.
Umočite krokete u jaja, a zatim ih prekrijte krušnim mrvicama. Pržite ih u serijama, više puta okrećući, dok sa svih strana ne postanu zlatne boje.
Krokete izvadite šupljikavom žlicom na tanjur obložen kuhinjskim papirom i poslužite odmah.