Argentinske empanade

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Argentinske empanade by youtube
Argentinske empanade
Empanade su poznato tradicionalno jelo Latinske Amerike. Riječ je o tijestu punjenom različitim nadjevima koji mogu biti slani i slatki. Mi vam donosimo recept za jastučiće punjene mljevenim mesom i začinima. Empanade se mogu poslužiti i uz umak od rajčice ili vrhnja.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

300 gglatkog brašna
1½ žličicesoli
120 ghladnog maslaca
60 mlhladne vode
1jaje

Nadjev

1 žlicamaslinovog ulja
½ glaviceluka, sitno nasjeckanog
2 češnjačešnjaka, protisnuta
500 gmljevene junetine
½crvene paprike, nasjeckane
2 žlicekoncentrata rajčice
1 žličicakumina
½ žličice mljevene paprike
¼ žličicepahuljica čilija
Sol po ukusu
Papar po ukusu
1jaje za premazivanje

Priprema

Tijesto

1Sjedinite sastojke

U posudi srednje veličine sjedinite brašno i sol. Dodajte maslac i utrljajte ga rukama u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu. U posudici pomiješajte jaje i vodu, dodajte u smjesu brašna i maslaca i kratko mijesite. 


2Ohladite

Oblikujte tijesto u disk i umotajte u plastičnu foliju. Ostavite u hladnjaku sat vremena. Dok se tijesto hladi pripremite nadjev.

Nadjev

3Pržite

U tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje , dodajte luk i češnjak i pržite 5 minuta. Dodajte papriku, mljevenu junetinu, koncentrat rajčice i začine. Pržite otprilike 15 minuta, odnosno dok meso ne poprimi smeđu boju. Sklonite s vatre i ostavite da se nadjev u potpunosti ohladi. 


4Oblikujte

Tijesto podijelite na 30 dijelova i oblikujte u male kuglice. Svaku razvaljajte u manji krug, a vodom pomoću kista premažite rubove. Na sredinu tijesta stavite ½ - 1 žlicu nadjeva. Rubove dobro zatvorite, a krajeve presavinite i spojite s jedne strane. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i mesa. 


5Stavite u hladnjak

Empanade stavljajte na lim obložen papirom za pečenje i stavite 20 minuta u hladnjak. 


6Pecite

Zagrijte pećnicu na 180°C. Razmutite jaje i njime premažite empanade. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju. 


7Poslužite

Poslužite toplo uz umak po izboru. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.