U posudi srednje veličine sjedinite brašno i sol. Dodajte maslac i utrljajte ga rukama u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu. U posudici pomiješajte jaje i vodu, dodajte u smjesu brašna i maslaca i kratko mijesite.
Oblikujte tijesto u disk i umotajte u plastičnu foliju. Ostavite u hladnjaku sat vremena. Dok se tijesto hladi pripremite nadjev.
U tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje , dodajte luk i češnjak i pržite 5 minuta. Dodajte papriku, mljevenu junetinu, koncentrat rajčice i začine. Pržite otprilike 15 minuta, odnosno dok meso ne poprimi smeđu boju. Sklonite s vatre i ostavite da se nadjev u potpunosti ohladi.
Tijesto podijelite na 30 dijelova i oblikujte u male kuglice. Svaku razvaljajte u manji krug, a vodom pomoću kista premažite rubove. Na sredinu tijesta stavite ½ - 1 žlicu nadjeva. Rubove dobro zatvorite, a krajeve presavinite i spojite s jedne strane. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i mesa.
Empanade stavljajte na lim obložen papirom za pečenje i stavite 20 minuta u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Razmutite jaje i njime premažite empanade. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Poslužite toplo uz umak po izboru.